Яблучний узвар
Яблука ми часто сушимо самі, тому солодке питво готуємо найчастіше. Також їх можна завжди придбати на ринках або в магазині.
Інгредієнти:
- 250-400 р. сухофруктів
- 3 л. води
- 2-3 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
Заливаємо продукти холодною водою і залишаємо постояти хвилин 20. Потім добре промиваємо.
Якщо ми будемо готувати напій з цукром. Спочатку ми повністю його розчинний в окропі. Для цього в каструлю наливаємо чистої води, кип’ятимо її і додаємо туди ж солодкий компонент. Проварюємо 3-5 хвилин, обов’язково трохи помішуємо. І тільки після цього кидаємо в каструльку нашу сушку. Закриваємо її кришкою. Доводимо до кипіння. І вимикаємо газ. Залишаємо ємність з вмістом остигати і настоюватися.
Остиглий вар проціджуємо і подаємо до столу у Святвечір разом з кутею в глечику або в келихах.
Приємного апетиту.