Що таке узвар? Рецепти приготування з сухофруктів

Яблучний узвар

Яблука ми часто сушимо самі, тому солодке питво готуємо найчастіше. Також їх можна завжди придбати на ринках або в магазині.

Інгредієнти:

  • 250-400 р. сухофруктів
  • 3 л. води
  • 2-3 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

Заливаємо продукти холодною водою і залишаємо постояти хвилин 20. Потім добре промиваємо.

Якщо ми будемо готувати напій з цукром. Спочатку ми повністю його розчинний в окропі. Для цього в каструлю наливаємо чистої води, кип’ятимо її і додаємо туди ж солодкий компонент. Проварюємо 3-5 хвилин, обов’язково трохи помішуємо. І тільки після цього кидаємо в каструльку нашу сушку. Закриваємо її кришкою. Доводимо до кипіння. І вимикаємо газ. Залишаємо ємність з вмістом остигати і настоюватися.

Остиглий вар проціджуємо і подаємо до столу у Святвечір разом з кутею в глечику або в келихах.

Приємного апетиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *