Різдвяний узвар із груш і яблук
У цьому рецепті ми додаємо груші (можна дикі), яблука, м’яту і мед. Також можна додати родзинки, курагу, чорнослив, лимон, апельсин. Напій виходить дуже ароматним з насиченим смаком.
Інгредієнти:
- сушені
- 100 р. груші, яблука
на 1 літр води
- жменю м’яти
- 1 ст. л. меду
- Родзинки, курага, чорнослив, цитрусові за бажанням
Спосіб приготування:
Фрукти добре промиваємо і поміщаємо їх у зручну каструлю. Потім заливаємо їх холодною водою і залишаємо на ніч або більше в такому стані. І після того, як сушіння набухла.
Ставимо ємність з вмістом на вогонь. Доводимо до кипіння. Всипаємо велику жменю м’яти і варимо 1-2 хвилини.
Вогонь вимикаємо і посудину з вмістом залишаємо настоюватися на кілька годин. Далі напій проціджують, фрукти віджимаємо.
Додаємо на 1 літр вару 1 ст. л. меду безпосередньо перед подачею на стіл. Зберігати в холодильнику.