Що таке узвар? Рецепти приготування з сухофруктів

Різдвяний узвар із груш і яблук

У цьому рецепті ми додаємо груші (можна дикі), яблука, м’яту і мед. Також можна додати родзинки, курагу, чорнослив, лимон, апельсин. Напій виходить дуже ароматним з насиченим смаком.

Інгредієнти:

  • сушені
  • 100 р. груші, яблука

на 1 літр води

  • жменю м’яти
  • 1 ст. л. меду
  • Родзинки, курага, чорнослив, цитрусові за бажанням

Спосіб приготування:

Фрукти добре промиваємо і поміщаємо їх у зручну каструлю. Потім заливаємо їх холодною водою і залишаємо на ніч або більше в такому стані. І після того, як сушіння набухла.

Ставимо ємність з вмістом на вогонь. Доводимо до кипіння. Всипаємо велику жменю м’яти і варимо 1-2 хвилини.

Вогонь вимикаємо і посудину з вмістом залишаємо настоюватися на кілька годин. Далі напій проціджують, фрукти віджимаємо.

Додаємо на 1 літр вару 1 ст. л. меду безпосередньо перед подачею на стіл. Зберігати в холодильнику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *