Що таке узвар? Рецепти приготування з сухофруктів

Відео про те, як приготувати узвар в мультиварці

Важко уявити кухню сучасної господині без диво-каструлі: мультиварки. Пропоную подивитися відео, де докладно показують як приготувати Різдвяний узвар в електричній помічниці.

Ось так легко і просто можна побалувати близьких смачним і корисним напоєм.

Що таке узвар

Завжди цікаво, що означає те чи інше слово.
Походить це слово від «заварити». Звідси з’явилися назви вар, узвар, відвар, узвар). Під час приготування напою, його доводять до кипіння і вимикають. І залишають настоюватися в гарячій воді кілька годин. Фрукти за цей час віддадуть свої цукру і аромат.

За традицією його подають на стіл разом з кутею та салатами у Святвечір. Такий компот можна пити в осінньо — зимово-весняний період.

Існує безліч рецептів приготування смачного відвару. Строгих канонів не існує. Головна мета цього напою збереження якомога більше вітамінів і створення неповторного смаку.

Щоб посилити смак можна додати приправи, апельсинову цедру, корицю. Кількість сухофруктів можна додавати будь-яку, але не менше ¼ частини від обсягу води, а ось зі спеціями треба бути акуратніше. І головне в цьому випадку не перестаратися.

Будь сушку замочуємо на кілька хвилин у гарячій і промиваємо під краном.

Узвар (узвар) займає гідне місце на різдвяному столі. Сухофрукти і ягоди в давнину вважалися символом родючості, мед символом солодкого життя.

А святковий напій означає надію на щастя і благополуччя.

Сподіваюся, пост був корисним і вам сподобався. Діліться статтею в соц. мережах з друзями. Пиши коментарі. Дякую за увагу.

Щасливого Різдва!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *