Що таке узвар? Рецепти приготування з сухофруктів

Узвар з шипшини

У такому напої міститься багато аскорбінки. І це сприяє насичення організму вітаміном С. Такий напій можна робити і глодом. Плоди беремо в невеликій кількості (не більше 50 р.). Можна заварювати цілком або роздавлювати. Перед тим як подавати на стіл, обов’язково процідимо.

Інгредієнти:

  • шипшина
  • вода
  • лимон
  • імбир
  • 1 ст. ложка шипшини
  • 1 ст. л. мед або цукор (можна менше)

Спосіб приготування:

Промиваємо всі продукти під міцною водою. Лимон, імбир, нарізаємо на маленькі шматочки. Поставимо чайник і закип’ятимо воду.

А також нам знадобиться термос. І в нього висипаємо підготовлені компоненти. Заливаємо окропом, щільно закриваємо кришкою і залишаємо настоятися кілька годин.

Потім проціджуємо і п’ємо. І зміцнюємо таким напоєм імунітет. Подавати його можна до куті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *