Узвар з шипшини
У такому напої міститься багато аскорбінки. І це сприяє насичення організму вітаміном С. Такий напій можна робити і глодом. Плоди беремо в невеликій кількості (не більше 50 р.). Можна заварювати цілком або роздавлювати. Перед тим як подавати на стіл, обов’язково процідимо.
Інгредієнти:
- шипшина
- вода
- лимон
- імбир
- 1 ст. ложка шипшини
- 1 ст. л. мед або цукор (можна менше)
Спосіб приготування:
Промиваємо всі продукти під міцною водою. Лимон, імбир, нарізаємо на маленькі шматочки. Поставимо чайник і закип’ятимо воду.
А також нам знадобиться термос. І в нього висипаємо підготовлені компоненти. Заливаємо окропом, щільно закриваємо кришкою і залишаємо настоятися кілька годин.
Потім проціджуємо і п’ємо. І зміцнюємо таким напоєм імунітет. Подавати його можна до куті.