Рецепти паски з родзинками

Паска «Краффен»

У цьому рецепті використовуємо вершки. Лимон додасть випічці аромат. Трохи старання і у нас вийдуть ніжні, красиві, повітряні великодні Краффины за новим рецептом, можна сказати ідеальні. Він буде прикрасою столу.

Інгредієнти

  • 150 мл вершки
  • 8-10 р. дріжджів (сухих)
  • 100 р. цукор
  • ½ Ч. л. солі
  • 2 яйця
  • ванілін
  • 300-600 р. борошна
  • 70 р. злив. масла

для прошарку:

  • 100 р. злив. масла
  • 100 -200 р. ізюм
  • мигдальні пластинки
  • 50 р. фісташки

Спосіб приготування:

Промиємо родзинки (будь-які сухофрукти), запарим в теплій воді на 20-30 хвилин. Просушити на серветках.

Теплі вершки виливаємо в миску. Додаємо до них наступні продукти за рецептом: дріжджі, цукор, сіль, яйця, ванілін, борошно.

Туди ж відправляємо охолоджене розтоплене вершкове масло і замішуємо тісто (міксером, руками, комбайном). Як тільки тісто починає збиратися в грудку, спробуємо. Якщо воно не липне до рук, значить, воно готове. Виймаємо його з ємності. Обминаємо його злегка руками і збираємо в кульку. Заготівля виходить м’якою і дуже повітряної. Розділимо кругляш на 3 частини і закриємо кришкою або плівкою. Дамо колобам відпочити в теплому місці 50-60 хвилин.

Після того, як воно підійде можна продовжувати роботу.

З одним шматком будемо працювати, решта накриємо плівкою. Розкотимо його в тонкий пласт. Дуже акуратно змащуємо його поверхню розтопленим маслом (можна руками). Потім зверху розкладаємо начинку (мигдальні пластинки, фісташки, родзинки тощо). Далі виріб скручуємо тугіше в трубочку. Отриманий рулет розрізаємо посередині вздовж ковбаски, але не до кінця (залишаємо 2-3 см). Половинки закручуємо краями назовні в равлика. Хвостик расплющим і на нього поставимо скручування. Так повторюємо з другою частиною. На неї водружаем перший рулет. Поміщаємо виріб у форму для випікання (паперову, силіконову тощо).

Залишаємо постояти в теплому місці 10-20 хвилин. Після цього відправляємо в розігріту духовку, випікатися до готовності (від 30-50 хвилин).

Виймаємо їх з печі, остуджуємо. Таку красу можна просто присипати цукровою пудрою. Краффин готовий.

Зі святом!