Паска з родзинками на молоці в духовці
Як спекти ледачий паску в духовці? Просто скористайтеся нашим простим рецептом з родзинками і куркумою.
Інгредієнти:
Для опари:
- 2 ст. л. борошна
- 2 ст. л. цукру
- 150 мл. молока
- 1,5 ч. л. сухих дріжджів
Для тіста:
- 3 яйця
- 1/2 склянки цукру
- 1 пакет ванільного цукру (за бажанням)
- 100 р. раст. слив. масла
- 0,5 ч. л. куркуми
- 300 — 400 г. борошно
- 100 р. родзинок
Спосіб приготування:
Змішуємо дріжджі, тепле молоко, цукор і 2 ложки борошна. Даємо суміші трохи постояти 15-20 хвилин. Це ми приготували опару.
Далі в окремій чаші збиваємо міксером яйця з цукром (3-4 хвилини). Додаємо до них розтоплене вершкове масло, ванільний цукор і куркуму. Продовжуємо змішати до однорідного стану. Потім додаємо опару і просіяне борошно. Тісто добре вимішуємо. Воно повинно вийти, як густа сметана.
Даємо йому постояти в теплому місці 90-120 хвилин. За цей час воно добре підніметься. Після цього вмішуємо в нього родзинки. Його ми попередньо промиваємо, запарюємо в гарячій воді на 20-30 хвилин. Потім зливаємо з нього рідину, просушуємо і припудрюємо борошном. Заповнюємо форми для пасок на 1/3 від об’єму тари. Потім їх відправляємо в тепле місце на 60 -120 хвилин. Після закінчення часу включаємо духовку на 180 градусів.
Випікаємо до готовності 30 – 40 хвилин. Час залежить від розміру виробу. Перевіряємо, як вони спеклися. Потім виймаємо і залишаємо на столі до повного охолодження.
Приємного апетиту.