Рецепти паски з родзинками

Паска з родзинками в мультиварці

З електричною помічницею паска для великоднього столу випікається швидко. Ніколи не підгорає. Виходить високим і пропеченим.

Інгредієнти:

  • 600-700 г борошна
  • 300 мл. молока
  • 150 р. цукру
  • 100 р. родзинок
  • 100 р. вишня (в’ялена)
  • 100 р. вершкового масла
  • 1 п. дріжджів (сухих)
  • 4 яйця (2 жовтки і 2 яйця повністю)
  • ванільний цукор за смаком
  • сіль дрібку

Спосіб приготування:

Підігріваємо молоко до 30 °С, переливаємо його в глибоку миску. Висипаємо до неї дріжджі і повністю їх розчиняємо в рідині.

Залишаємо суміш на 20 хвилин у спокої до появи пінної шапки. Після цього додаємо до них просіяне борошно (1 склянка). Перемішуємо, накриваємо опару серветкою (рушником) і ставимо в тепле місце на 2-3 години. Дуже хороший варіант (якщо вдома прохолодно) включаємо духовку на 30 °С, поставимо заготовку в неї на 20-30 хвилин.

Ми ж займемося яйцями. Їх промиваємо під краном, розбиваємо в миску. Нам знадобляться 2 яйця повністю і 2 жовтки (білки виллємо в окрему чашку).

Додаємо цукор, ванілін і розтираємо суміш до повного розчинення компонентів.

У готову опару виливаємо яєчну суміш. Кидаємо до них розм’якшене вершкове масло. Вимішуємо отриману масу до однорідності.

Від залишилася борошна відокремлюємо 1 склянку цього продукту і відставляємо в сторону. В решту додаємо сіль і перемішуємо. Потім поступово додаємо її і вмішуємо в суміш. Накриваємо ємність з вмістом плівкою (серветкою) і ставимо в тепле місце на 1 годину.

Ми ж продовжуємо працювати далі. Промиваємо і запарюємо в теплій воді сухофрукти. Обсушуємо на серветках. Змішуємо після цього їх з борошном. Це робимо для того, щоб вони легко і рівномірно розподілилися в тесті.

Піднялася масу осадим руками і висипаємо в неї родзинки. Вимішуємо руками до рівномірного розподілу ягід в суміші. Даємо заготовки ще постояти в теплі 1 годину.

Беремо чашу мультиварки і добре змащуємо вершковим маслом її поверхню всередині. Переміщаємо тісто в каструлю і приминаем злегка руками, розподіляючи його рівномірно по дну.

Закриваємо її і включаємо режим «Підігріву» на 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу відключаємо підігрів і залишаємо кекс при закритій кришці на 1 годину. Потім вибираємо програму «Випічка», встановлюємо час «45 хвилин» і натискаємо старт. Так як виріб велике будемо ще раз повторювати ще 1 раз за 45 хвилин.

Перевіряємо готовність шпажкою. Викладаємо пиріг з чаші. Це треба робити дуже акуратно, щоб не обпектися. Даємо час охолонути і прикрашаємо.

Приємного апетиту! Зі святом!