Дуже пишний паска з родзинками в хлібопічці
Завжди кажу велике спасибі тим, хто придумав кухонну техніку в допомогу господиням. Вона сама все зробить, а нам залишається тільки закласти всі продукти в чудо піч.
Інгредієнти;
- 500 р. пшеничного борошно
- 250 мл молоко
- 1/2 ч. л. сіль
- 1 яйце + 1 для змазування поверхні
- 2 ч. л. дріжджі (сухі)
- 1 п. ванільного цукру (ваніліну)
- лимонна цедра (за бажанням)
- 50-100 р. цукор
- 50 р. вершкове масло розм’якшити)
- 30-50 р. цукати (за бажанням)
- 70 -100 р. ізюм
Спосіб приготування:
Промиваємо родзинки, даємо йому настоятися в гарячій воді 30 хвилин. Потім обсушуємо. Дістаємо з холодильника вершкове масло і залишимо його розм’якшуватися при кімнатній температурі.
Підігріваємо молоко (30 °С). Виливаємо його в чашу каструлі. Розбиваємо туди 1 яйце. Додаємо в помічницю продукти за рецептом — звичайний цукор, ваніль, сіль, розм’якшене вершкове масло, родзинки, цукати, цедру, борошно дріжджі.
Далі встановлюємо ємність в хлібопічку. Закриваємо кришку. Вибираємо програму «Здоба», встановлюємо вага (1 кг), середня скоринка. Натискаємо кнопку «Старт». Готуватися частування буде 3,5 години. Можемо відпочивати. Тим і хороша така помічниця, склали всі інгредієнти, а далі вона сама все зробить.
За годину до закінчення роботи, відкриваємо грубку і змащуємо кекс зверху збитим яйцем. Робити це треба дуже швидко.
Закриваємо кришку і продовжуємо спостерігати за процесом випічки. Після відключення програми. Виймаємо символ свята. Даємо йому охолонути.
Залишилося тільки зробити нашу випічку більш ошатною і святковою.