Простий рецепт паски з родзинками на живих дріжджах
Простий і повітряний кекс готується дуже легко і швидко. Смак дивовижний. З такою випічкою впорається навіть починаюча господиня.
Інгредієнти:
тісто:
- 450 р. борошно
- 15 р. дріжджі пресовані
- 70-100 р. цукор
- 10 р. ванільний цукор
- 80-100 р. масло вершкове
- 2 шт. курячі жовтки
- 150 мл молоко
- 2 р. сіль
- 1 ст. л. сік апельсиновий
- ½ Ч. л. цедра апельсина
начинка:
- 50 р. вершкове масло
- 50 р. цукрова пудра
- 50 р. молочний шоколад
- 50 р. ізюм
Спосіб приготування:
Родзинки промиємо, размягчим в теплій воді і обсушим.
Далі готуємо опару. Підігріваємо молоко до кімнатної температури. Виливаємо її в чисту миску, висипаємо до нього дріжджі і цукор. Добре розмішуємо і залишаємо в спокої на 30 хвилин.
Розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. У жовтки додаємо розм’якшене вершкове масло, цукор, сіль, ванілін, апельсинової цедри і сік. Розмішуємо масу до однорідності. Виливаємо в суміш дріжджі. Висипаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто. Спочатку віночком, потім руками. Скачаємо кругляш, помістимо в чашу і поставимо підходити на 1-2 години (до збільшення в два рази). Обминаємо його руками робочої поверхні столу шляхом складання (попередньо припылим місце борошном). Распластаем тісто по столу, потім будемо складати. Помістимо згорток в миску, накриємо плівкою і залишимо ще постояти в теплі на 30 — 40 хвилин. Підійшла масу викладемо на стіл, розділимо його на 2 частини. Розкочуємо качалкою. Змішаємо розм’якшене масло з цукровою пудрою і змастимо сумішшю поверхню заготовки. Посипаємо родзинками і тертим шоколадом.
Звертаємо рулетом. Розрізаємо на дві частини ковбаску, але не до кінця.
Потім заплітаємо косу.
Звертаємо в клубок і поміщаємо в форму. У другу частину тіста вмішуємо родзинки, розкотимо його у вигляді кола. Покладемо його на косу. Закриваємо ємність плівкою і залишаємо в теплому місці до збільшення в об’ємі в два рази (1-2 години).
Попередньо, тару для випічки змащуємо вершковим маслом і присыплем борошном.
Випікаємо виріб в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Щоб верхівка не підгоріла, через 15 хвилин до початку випічки символ Великодня накриваємо фольгою.
Перевіряємо його на готовність. Якщо готовий, виймаємо з духовки і даємо повністю охолонути.
Приємного апетиту.