Рецепти паски з родзинками

Простий рецепт паски з родзинками на живих дріжджах

Простий і повітряний кекс готується дуже легко і швидко. Смак дивовижний. З такою випічкою впорається навіть починаюча господиня.

Інгредієнти:

тісто:

  • 450 р. борошно
  • 15 р. дріжджі пресовані
  • 70-100 р. цукор
  • 10 р. ванільний цукор
  • 80-100 р. масло вершкове
  • 2 шт. курячі жовтки
  • 150 мл молоко
  • 2 р. сіль
  • 1 ст. л. сік апельсиновий
  • ½ Ч. л. цедра апельсина

начинка:

  • 50 р. вершкове масло
  • 50 р. цукрова пудра
  • 50 р. молочний шоколад
  • 50 р. ізюм

Спосіб приготування:

Родзинки промиємо, размягчим в теплій воді і обсушим.

Далі готуємо опару. Підігріваємо молоко до кімнатної температури. Виливаємо її в чисту миску, висипаємо до нього дріжджі і цукор. Добре розмішуємо і залишаємо в спокої на 30 хвилин.

Розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. У жовтки додаємо розм’якшене вершкове масло, цукор, сіль, ванілін, апельсинової цедри і сік. Розмішуємо масу до однорідності. Виливаємо в суміш дріжджі. Висипаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто. Спочатку віночком, потім руками. Скачаємо кругляш, помістимо в чашу і поставимо підходити на 1-2 години (до збільшення в два рази). Обминаємо його руками робочої поверхні столу шляхом складання (попередньо припылим місце борошном). Распластаем тісто по столу, потім будемо складати. Помістимо згорток в миску, накриємо плівкою і залишимо ще постояти в теплі на 30 — 40 хвилин. Підійшла масу викладемо на стіл, розділимо його на 2 частини. Розкочуємо качалкою. Змішаємо розм’якшене масло з цукровою пудрою і змастимо сумішшю поверхню заготовки. Посипаємо родзинками і тертим шоколадом.

Звертаємо рулетом. Розрізаємо на дві частини ковбаску, але не до кінця.

Потім заплітаємо косу.

Звертаємо в клубок і поміщаємо в форму. У другу частину тіста вмішуємо родзинки, розкотимо його у вигляді кола. Покладемо його на косу. Закриваємо ємність плівкою і залишаємо в теплому місці до збільшення в об’ємі в два рази (1-2 години).

Попередньо, тару для випічки змащуємо вершковим маслом і присыплем борошном.

Випікаємо виріб в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин. Щоб верхівка не підгоріла, через 15 хвилин до початку випічки символ Великодня накриваємо фольгою.

Перевіряємо його на готовність. Якщо готовий, виймаємо з духовки і даємо повністю охолонути.

Приємного апетиту.