Сирний Кекс з родзинками «Паска» — рецепт без дріжджів
З такою випічкою впорається будь-яка господиня (навіть починаюча). Готується легко і швидко без дріжджів з сиром. Смак вас не розчарує.
Інгредієнти:
- 100 р. вершкового масла кімнатної температури
- 100 р. цукор
- 2 яйця
- 250 р. сиру
- лимонна цедра
- ванільний екстракт
- 350 г борошна
- Розпушувач 1 ч. л.
- 1/3 ч. л. сіль
- міцний чай (ром)
- по 100 г мигдаль, курага, цукати, сушена диня
- (родзинки, горіхи, шоколад 50 мл)
Спосіб приготування:
Промиємо сухофрукти, просушити, подрібнити на маленькі шматочки і заллємо чаєм (можна взяти ром). Залишаємо суміш настоюватися на 50 хвилин (періодично перемішуємо).
Розм’якшуємо масло в окрему миску. Висипаємо ту ж цукор, ваніль. Все перемішуємо.
Розбиваємо в масу яйця, підсолимо і попрацюємо знову міксером. Вмішуємо сир, борошно, розпушувач і фрукти (без рідини) до однорідності. Потім беремо формочки для випікання змащуємо їх вершковим маслом (розтопленим). Заповнюємо їх сирною сумішшю.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 160 °С 20-30 хвилин. Остуджуємо. Виймаємо з форми і прикрашаємо.
Приємного апетиту! Зі святом Вас.