Рецепти паски з родзинками

Сирний Кекс з родзинками «Паска» — рецепт без дріжджів

З такою випічкою впорається будь-яка господиня (навіть починаюча). Готується легко і швидко без дріжджів з сиром. Смак вас не розчарує.

Інгредієнти:

  • 100 р. вершкового масла кімнатної температури
  • 100 р. цукор
  • 2 яйця
  • 250 р. сиру
  • лимонна цедра
  • ванільний екстракт
  • 350 г борошна
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • 1/3 ч. л. сіль
  • міцний чай (ром)
  • по 100 г мигдаль, курага, цукати, сушена диня
  • (родзинки, горіхи, шоколад 50 мл)

Спосіб приготування:

Промиємо сухофрукти, просушити, подрібнити на маленькі шматочки і заллємо чаєм (можна взяти ром). Залишаємо суміш настоюватися на 50 хвилин (періодично перемішуємо).

Розм’якшуємо масло в окрему миску. Висипаємо ту ж цукор, ваніль. Все перемішуємо.

Розбиваємо в масу яйця, підсолимо і попрацюємо знову міксером. Вмішуємо сир, борошно, розпушувач і фрукти (без рідини) до однорідності. Потім беремо формочки для випікання змащуємо їх вершковим маслом (розтопленим). Заповнюємо їх сирною сумішшю.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 160 °С 20-30 хвилин. Остуджуємо. Виймаємо з форми і прикрашаємо.

Приємного апетиту! Зі святом Вас.