Рецепти паски з родзинками

Рецепт паски з родзинками і ромом

Готувати будемо зі сметаною, крохмалем і коньяком. Можна, звичайно, взяти горілку. Буде теж смачно і ароматно. Спеції зроблять свою справу.

Інгредієнти:

  • 7 ст. мук
  • 7 яєць
  • 1 ст. злив. масло (розтопити)
  • 2 ст. л. сметана
  • 1 – 2 ст. цукру
  • 70 р. дріжджі
  • 0,5 л. молоко
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ст. ложки крохмалю
  • 1-2 п. ванільний цукор
  • спеції (кориця, мускатний горіх, гвоздика, розмарин, бадьян)
  • 2 ст. л. горілка (ром або коньяк)
  • родзинки, горіхи, курага, чорнослив — за смаком
  • соняшникова олія

Спосіб приготування:

Готуємо опару. Беремо дріжджі, цукор і перетираємо в окремій мисці. Виливаємо до них тепле молоко і перемішуємо. Додаємо в суміш просіяного борошна (4 склянки). Попрацюємо віночком, збовтуємо до однорідного стану. Має вийти тісто, як на оладки. Закриваємо ємність плівкою (рушником). Ставимо її в тепле місце на 40-50 хвилин. Протягом цього часу масу бажано 2 рази перемішати.

Родзинки перебираємо, промиємо і замочуємо в горілці.

Увага! Для дітей краще заливати чай. Чи можна цю процедуру пропустити.

Приготуємо тісто. Розбиваємо яйця в окрему піалу, відокремлюємо білки від жовтків. В останні висипаємо 1,5 склянки цукру (можна менше) і розтираємо віночком (виделкою) до білого кольору.

Висипаємо до них 3 склянки борошна. Масу добре вимішуємо. Додаємо в неї крохмаль, сіль, склянка розтопленого вершкового масла, сметани.

Всі продукти перемішуємо.

Далі змішуємо опару і тісто до однорідності. Закриваємо посуд з вмістом плівкою. Закутуємо в рушник і відправляємо на 60 хвилин у тепле місце. За цей час його 2 рази вимішуємо.

Після цього висипаємо в масу родзинки (без рідини) і суміш спецій. Цукор додаємо по своєму смаку. Знову тісто добре перемішуємо. Далі на робочу поверхню столу висипаємо 1,5 склянки борошна. Змащуємо руки рослинним маслом. Перекладаємо заготовку на стіл і починаємо вимішувати тісто. Формуємо з нього невеликі кульки. Перекладаємо їх у підготовлену тару. Заповнюємо на 1/3 від обсягу форми. Залишаємо їх на расстойку на 15-20 хвилин.

Як підготувати форми для випічки? Це можуть бути як куповані (паперові, силіконові) або будь-які інші зручні ємності. Кладемо в них пергаментний папір і промазуємо її жиром.

Тим часом розігріваємо духовку. Випікаємо при температурі 180 °С до готовності (30-40 хвилин).

Потім дістаємо їх з печі. Даємо їм час повністю охолонути. Прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту! Зі святом вас!