Рецепти салату «Оселедець під шубою» з червоною рибою

Салат «Червона риба під шубою» з буряком і яблуком

У цьому рецепті присутній яблуко, воно надає більш соковитий і м’який смак. Цибулю додаємо за бажанням. Якщо будете додавати, його можна обдати окропом і дати 10-15 хвилин постояти. Потім позбавляємося від рідини. Таким чином ми позбавляємося від гіркоти. Але це вже вам вирішувати.

Інгредієнти:

  • 1 шт. буряк
  • 1 шт. морква
  • 1 шт. картопля
  • 1 шт. яблучко
  • 100 р. сир
  • 3-4 шт. яйце
  • 150 р. лосось слабосоленої
  • цибуля за бажанням
  • майонез
  • сіль за смаком
  • кріп

Спосіб приготування:

Продукти миємо й відварюємо до готовності. Потім охолоджуємо і очищаємо. Яблуко теж готуємо — видаляємо шкірку і насінну коробочку. Подрібнюємо на тертці.

Щоб яблуко не потемніло, збризніть його лимонним соком!

Морква, картопля, яйця на дрібній тертці.

Буряк — на крупній (бажано віджати через марлю). Рибу ріжемо на дрібні шматочки.

Можна додати цибулю, але я орієнтуюся на маленьких дітей і роблю без нього. І починаємо збирати частування.

Беремо кулінарне кільце, ставимо його на плоску тарілку. Викладаємо в нього компоненти шарами і промазуємо кожен (крім лосося) майонезом. І не забуваємо підсолювати.

Послідовність шарів: буряк, картопля, морква, яблука, сир, риба, картопля, буряк, яйця, лосось і кріп.

Даємо страві настоятися в холодильнику 2 години. Акуратно знімаємо кільце.

Прикрашати можна на ваш смак. Бажано тими продуктами, які входять до складу страви.

Ось такий тортик у мене вийшов!

Приємного апетиту!