Салат «Червона риба під шубою» з буряком і яблуком
У цьому рецепті присутній яблуко, воно надає більш соковитий і м’який смак. Цибулю додаємо за бажанням. Якщо будете додавати, його можна обдати окропом і дати 10-15 хвилин постояти. Потім позбавляємося від рідини. Таким чином ми позбавляємося від гіркоти. Але це вже вам вирішувати.
Інгредієнти:
- 1 шт. буряк
- 1 шт. морква
- 1 шт. картопля
- 1 шт. яблучко
- 100 р. сир
- 3-4 шт. яйце
- 150 р. лосось слабосоленої
- цибуля за бажанням
- майонез
- сіль за смаком
- кріп
Спосіб приготування:
Продукти миємо й відварюємо до готовності. Потім охолоджуємо і очищаємо. Яблуко теж готуємо — видаляємо шкірку і насінну коробочку. Подрібнюємо на тертці.
Щоб яблуко не потемніло, збризніть його лимонним соком!
Морква, картопля, яйця на дрібній тертці.
Буряк — на крупній (бажано віджати через марлю). Рибу ріжемо на дрібні шматочки.
Можна додати цибулю, але я орієнтуюся на маленьких дітей і роблю без нього. І починаємо збирати частування.
Беремо кулінарне кільце, ставимо його на плоску тарілку. Викладаємо в нього компоненти шарами і промазуємо кожен (крім лосося) майонезом. І не забуваємо підсолювати.
Послідовність шарів: буряк, картопля, морква, яблука, сир, риба, картопля, буряк, яйця, лосось і кріп.
Даємо страві настоятися в холодильнику 2 години. Акуратно знімаємо кільце.
Прикрашати можна на ваш смак. Бажано тими продуктами, які входять до складу страви.
Ось такий тортик у мене вийшов!
Приємного апетиту!