«Ситий боцман» з червоною рибою і кальмарами, прикрашений креветками
Закуска з морепродуктів готується легко і швидко. А виходить дуже смачною, ніжною і дуже корисною.
Інгредієнти:
- 150 р. форель (сьомга, горбушу)
- 2-3 тушки кальмари
- 60 р. сир твердих сортів
- 2 шт. варених яєць
- 2 ст. л. майонезу
- 5-6 шт. креветок для прикраси
Спосіб приготування:
Варимо до готовності яйця, остуджуємо і подрібнюємо на крупній тертці. Сир натираємо на середній. Рибу очищаємо і шаткуємо маленькими шматочками.
Очищаємо і відварюємо кальмари (не більше 3-4 хвилин). Опускаємо в киплячу підсолену воду (можна додати в бульйон кріп (сухий або свіжий).
Потім нарізаємо їх соломкою. Додаємо в них майонез, перець за смаком і перемішуємо.
Також чинимо і з креветками.
Беремо кулінарне кільце і ставимо його на плоску тарілку. Також ще нарізаємо із щільного файлу смужку. Поміщаємо його в кільце для підстраховки, щоб наша заготовка не розсипалася при знятті кола.
І починаємо збирати нашу страву шарами добре розподіляємо по поверхні:
Перший та наступні ряди: форель, майонез, яйця, кальмари, сир. Прикрашає кожен на свій смак. У цьому рецепті креветки (варені).
Соусом промазуємо кожен шар (крім сиру), але це на любителя. Даємо нашому частування настоятися в холодильнику на менш 1 години. Потім знімаємо кола. Кількість продуктів можна збільшувати на ваш смак. І приємного апетиту!
Сподіваюся вам сподобаються рецепти. І ви виберете собі найулюбленіший.