Дуже смачний листковий салат з червоною рибою і картоплею — рецепт до Нового року
Якщо Ви любите пригощати друзів і близьких смачно і незвично, тоді це страва для Вас! Усі потрібні продукти напевно знайдуться в холодильнику, а в результаті вийде дуже класна Новорічна закуска!
Інгредієнти:
- 3-5 шт. картоплі
- 200-300 г вершкового сиру
- 200-300 р. слабосоленої сьомги
- 1 головка цибулі
- 4 – 6 яйця
- 2-3шт. моркви
- 100 р. твердий. сиру
- 30 р. злив. масла
- майонез
Для прикраси:
- зелень петрушки, кріп, біла частина зеленої цибулі
Спосіб приготування:
Миємо й відварюємо продукти до готовності. Потім чистимо і подрібнюємо. Картоплю на крупній тертці. Морква, сир — на дрібній. Яйця відокремлюємо жовтки від білків і також натираємо або дрібно ріжемо.
Сьомгу рубаємо маленькими шматочками. Цибулю чистимо і обдаємо його окропом. Потім зливаємо рідину і змішуємо його з сьомгою. Туди ж додаємо тертого вершкового сиру. І гарненько все перемішуємо.
І починаємо збирати нашу смачну закуску. Для цього нам знадобиться форма для запікання.
Встановлюємо її на плоске блюдо і викладаємо всі компоненти шарами:
- Картопля.
- Сьомга.
- Жовтки.
- Морква, майонез.
- Сир твердий.
- Зверху потерте вершкової олії.
- Яєчні білки, соус
Прикрашаємо блюдо дрібно січеною зеленню кропу, петрушки і білої частини цибулі. А як дивимося по ситуації на Новий рік дуже добре буде виглядати у вигляді ялинки. Даємо нашій страві постояти в холодильнику кілька годин. Потім знімаємо кільце. Приємного апетиту.