«Зірка»: салат з креветками і червоною рибою
В продовження морської тематики, пропоную пригоститися морською зіркою. Правда не справжньою, але дуже смачною.
Інгредієнти:
- 200 р. риба (червона, малосольна)
- 300 р. креветки (очищені)
- 100 г сир твердий
- 2 шт. яйце куряче
- 100 г маслини (можна мариновані огірочки)
- 1 шт. помідор (великий)
- лимон, сметана, майонез, сіль (за смаком)
Спосіб приготування:
яйця відварюємо до готовності. Сир і яйця натираємо на тертці, маслини і креветки ріжемо невеликими шматочками.
Готуємо соус: сметана і майонез в рівних частинах, трохи лимонного соку, сіль за смаком. Змішуємо сир, яйця, креветки, оливки з соусом, викладаємо ложкою на блюдо у вигляді зірки.
Надаємо ложкою максимально ідеальну форму.
Помідор шаткуємо тонюсенькими скибочками і викладаємо на салат.
Фінальним шаром стане солоні рибні пластини.
Краще купувати рибну нарізку, тоді легко просто викласти її зверху рівненько і акуратненько.
В ідеалі потрібно посипати нашу зірку кунжутним насінням. Але якщо їх немає, припудрюємо подрібненим жовтком. Прикрашаємо маслинами і лимончиком. Приємного апетиту!