«Королівський» салат з курячою печінкою і крабовими паличками
У цьому рецепті готуємо з печінкою. Виходить смачне і оригінальне частування. Добре підійде для сімейних обідів.
Інгредієнти:
- 350-450 р. печінка куряча
- цибуля ріпчаста
- 4 шт. морква
- 3-5 яєць
- крабовий продукт
- 150-200 р. сир (твердий)
- майонез
- для маринаду лука:
- 1-2 гол. лука
- 2 ст. л. цукор
- 0,5 ст. л. сіль
- 1-2 ст. л. 9% столовий оцет
- гаряча вода
Спосіб приготування:
Печінка відправляємо в киплячу підсолену воду і відварюємо до готовності (15-20 хвилин). Перетираємо на середній тертці. Відварені і очищені яйця подрібнюємо на крупній.
Червоно-білі брусочки розморожуємо, знімаємо з них плівку і нарізаємо дрібними шматочками.
Одну частину цибулі (1-2 головки) дрібно шаткуємо і замаринуем в окремій мисці. Для цього заливаємо окропом. Через 10 хвилин вологу видаляємо. Додаємо сіль, цукор і оцет, можна налити трохи води. Залишаємо маринуватися 10-15 хвилин. Потім зливаємо рідину і залишаємо в чашці.
Візьмемо ще 3-4 головки ріпчастої овоча, нашинкуем його півкільцями. Відправляємо його на розігріту сковороду з рослинним маслом обсмажуватися до золотистого кольору.
До нього приєднуємо помаранчевий продукт і смажимо до м’якості компонентів.
Підготовлені компоненти будемо збирати. Беремо плоску тарілку, встановлюємо кулінарне кільце. Попередньо змащуємо дно посуду майонезом.
Укладаємо інгредієнти шарами і промазуємо кожен ряд майонезом.
1 шар: печінка;
2 шар: маринований лук;
3 шар: морква;
4 шар: червоно-білий інгредієнт;
5 шар: яйця;
6 шар: сир; змащуємо майонезом;
Прикрашаємо натертої печінкою, жовтками і дрібно порізаною зеленню (цибуля, кріп).
Даємо закуски настоятися в холодному місці не менше 3-4 годин. Після цього знімаємо кільце. Приємного апетиту.