Рецепт курки в медово гірчичному соусі
Блюдо виходить, як втім, і всі представлені на ваш суд, дуже смачним і ароматним. Маринад додасть неповторний аромат і смак м’яса.
Інгредієнти:
- тушка курчати
для маринаду:
- 80-100 р. меду
- 80-100 гірчиці (діжонської)
- сіль, перець, паприка за смаком
- для начинки:
- 1-2 шт. яблука (за бажанням)
Спосіб приготування:
Приготуємо соус. Для цього візьмемо невелику миску і розмішуєм в ній всі компоненти за рецептом. І все добре перемішуємо до однорідної маси. Тепер приступаємо до самого відповідального моменту. Будемо змащувати цією сумішшю тушку. Втираємо, як слід. І накриваємо ємність з нашої заготівлею харчовою плівкою. І відправляємо її маринуватися на 2-3 години (можна на ніч).
Потім підготуємо яблука. Якщо хтось не любить готувати з ними, можете не робити. Буде також смачно, але трохи по іншому. Ну а ми з вами продовжуємо. Чисті яблука ріжемо часточками і попутно видаляємо насінну коробку. І тепер помістимо їх всередину тушки. Форму для запікання застеляємо фольгою. Цього робити необов’язково. На її дно висипаємо залишилися часточки фрукта. І на них поміщаємо нашу курочку.
Зверху трохи поперчити і поллємо маслом. І відправляємо дичину в розігріту духовку до готовності (60-90 хвилин). Періодично будемо поливати залишками соусу. Смажити при температурі 180-200 °С. Точний час неможливо вказати, так як у всіх плити різні і програми теж. Готовність повіряємо ножем або шпажками (сік повинен бути світлим).
І приємно апетиту.