Курка в духовці цілком – найсмачніші рецепти

Рецепт курки в медово гірчичному соусі

Блюдо виходить, як втім, і всі представлені на ваш суд, дуже смачним і ароматним. Маринад додасть неповторний аромат і смак м’яса.

Інгредієнти:

  • тушка курчати

для маринаду:

  • 80-100 р. меду
  • 80-100 гірчиці (діжонської)
  • сіль, перець, паприка за смаком
  • для начинки:
  • 1-2 шт. яблука (за бажанням)

Спосіб приготування:

Приготуємо соус. Для цього візьмемо невелику миску і розмішуєм в ній всі компоненти за рецептом. І все добре перемішуємо до однорідної маси. Тепер приступаємо до самого відповідального моменту. Будемо змащувати цією сумішшю тушку. Втираємо, як слід. І накриваємо ємність з нашої заготівлею харчовою плівкою. І відправляємо її маринуватися на 2-3 години (можна на ніч).

Потім підготуємо яблука. Якщо хтось не любить готувати з ними, можете не робити. Буде також смачно, але трохи по іншому. Ну а ми з вами продовжуємо. Чисті яблука ріжемо часточками і попутно видаляємо насінну коробку. І тепер помістимо їх всередину тушки. Форму для запікання застеляємо фольгою. Цього робити необов’язково. На її дно висипаємо залишилися часточки фрукта. І на них поміщаємо нашу курочку.

Зверху трохи поперчити і поллємо маслом. І відправляємо дичину в розігріту духовку до готовності (60-90 хвилин). Періодично будемо поливати залишками соусу. Смажити при температурі 180-200 °С. Точний час неможливо вказати, так як у всіх плити різні і програми теж. Готовність повіряємо ножем або шпажками (сік повинен бути світлим).

І приємно апетиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *