Курка фарширована рисом з чорносливом
М’ясо виходить дуже смачним, соковитим. А рис буде таким ароматним і розсипчастим. І у нас вийде повноцінний вечерю, на який ми витратимо мінімум часу, а натомість отримаємо масу задоволення.
Інгредієнти:
- тушка курчати
- 100-120 р. рису
- 150 р. чорнослив
- 1-2 моркви
- приправа для курки
- чорний мелений перець за смаком
- сіль за смаком
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. майонез
- вода
- рукав для запікання
Спосіб приготування:
Птицю ми миємо, обсушуємо паперовими рушниками. Готуємо маринад. Сіль, чорний перець, майонез, приправа для курки. Подрібнити часник на дрібній тертці або через прес. І додамо його в пряну суміш. Всі перемішаємо. І тепер будемо втирати соус в дичину. Робимо це дуже ретельно з усіх боків і всередині. І залишаємо маринуватися в зручній чаші на 30-40 хвилин в теплому місці.
Потім ми промиємо чорнослив. Заллємо його гарячою водою і залишимо на 10-20 хвилин в такому стані.
Натираємо митий і очищений овоч на крупній тертці. Чистий рис поставимо варити в підсоленій рідини до напівготовності (10-15 хвилин після закипання, помішуємо).
Після цього промиваємо під проточною водою. Потім складаємо його в миску, додаємо до нього чорнослив і подрібнену моркву. Масу перемішуємо. Далі цією сумішшю фаршируємо нашу курочку.
Потім поміщаємо заготовку в рукав для запікання. Зав’язуємо його з двох сторін. Зверху в пакеті робимо кілька проколів. Щоб згодом він не вибухнув. Укладаємо його на піддон. Наливаємо трохи води в нього. І відправляємо частування в розігріту духовку на 40-50 хвилин.
Запікати при температурі 180-200 0С. Готовність перевіряємо шпажкою або ножем. Після закінчення часу дістаємо нашу страву. Розрізаємо зверху пакет, відкриваємо м’ясо. І знову відправляємо в піч на 10-15 хвилин, щоб вийшла підрум’янена скоринка. І приємного апетиту.