Курка в духовці цілком – найсмачніші рецепти

Курка на солі

Я завжди дивувалася, як можна приготувати на солі. І переконалася, дійсно — можливо. У процесі смаження створюється соляна баня. І мяско виходить просто чуд — соковита , м’яка і підсмажена. Спробуйте і поділіться потім враженнями.

Інгредієнти:

  • тушка курчати
  • 150-200 р. сметана
  • сіль
  • 2-3 зубчики часнику
  • черн. перець мелений за смаком
  • 1 ч. л. гірчиці
  • фольга

Спосіб приготування:

Приготуємо маринад. Для цього очищений часник потремо на дрібній тертці. Далі беремо невелику чашку і змішуємо в неї сметану, часник, гірчицю, перець. Все перемішуємо. І цією сумішшю ми натираємо всю тушку зовні і всередині. І залишаємо на деякий час у спокої маринуватися. Після цього нашої продукції завяжем ноги мотузкою. І замотаем крильця фольгою.

Потім беремо фольгу і устеляємо нею поверхню піддону. І висипаємо на неї сіль. Розрівнюємо її рівномірно по всій поверхні форми. Далі укладаємо птицю на солону поверхню.

І відправляємо заготовку в розігріту духовку на 45-50 хвилин. Температура смаження 180-200 °Пн. По готовності ми її виймаємо і перекладаємо на красиве блюдо. І приємного апетиту!

Звичайно, все можна купити в магазині. Але повірте, приготоване своїми руками, дуже відрізняється за смаком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *