Курка на солі
Я завжди дивувалася, як можна приготувати на солі. І переконалася, дійсно — можливо. У процесі смаження створюється соляна баня. І мяско виходить просто чуд — соковита , м’яка і підсмажена. Спробуйте і поділіться потім враженнями.
Інгредієнти:
- тушка курчати
- 150-200 р. сметана
- сіль
- 2-3 зубчики часнику
- черн. перець мелений за смаком
- 1 ч. л. гірчиці
- фольга
Спосіб приготування:
Приготуємо маринад. Для цього очищений часник потремо на дрібній тертці. Далі беремо невелику чашку і змішуємо в неї сметану, часник, гірчицю, перець. Все перемішуємо. І цією сумішшю ми натираємо всю тушку зовні і всередині. І залишаємо на деякий час у спокої маринуватися. Після цього нашої продукції завяжем ноги мотузкою. І замотаем крильця фольгою.
Потім беремо фольгу і устеляємо нею поверхню піддону. І висипаємо на неї сіль. Розрівнюємо її рівномірно по всій поверхні форми. Далі укладаємо птицю на солону поверхню.
І відправляємо заготовку в розігріту духовку на 45-50 хвилин. Температура смаження 180-200 °Пн. По готовності ми її виймаємо і перекладаємо на красиве блюдо. І приємного апетиту!
Звичайно, все можна купити в магазині. Але повірте, приготоване своїми руками, дуже відрізняється за смаком.