Курка в духовці цілком – найсмачніші рецепти

Курка з хрусткою скоринкою запечена з овочами в духовці

У цьому рецепті будемо смажити з овочами. І вийде прекрасне повноцінне блюдо для всієї родини.

Інгредієнти:

  • курча
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 головка часнику
  • 750 г картоплі
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. прованських трав
  • 2 ст. л. рослинної олії

маринад:

  • 1 ч. л. приправи для курки
  • 1,5 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. суміші перців
  • 3 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. майонезу

Спосіб приготування:

Приготуємо маринад для нашого продукту. Беремо невелику чашку і відправляємо в неї всі компоненти за рецептом. Змішуємо їх. Нам знадобиться ще одна тарілка. Укладаємо на неї наш продукт. І починаємо обмазувати соусом чисту тушку — всередині, зовні і під шкірою на грудки. Ніжки схрещуємо і закріплюємо, так щоб вони добре трималися. Закриваємо готування харчовою плівкою і відправляємо в холодильник маринуватися на кілька годин.

Потім підготуємо овочі. Помиємо, очистимо й наріжемо не великими пластинами.

Перекладаємо їх у зручну форму для запікання і додаємо приправи за списком рецепта. Все перемішуємо. Потім зверху на них укладаємо птицю і поливаємо залишками суміші.

І відправляємо блюдо в заздалегідь розігріту духовку на 90 хвилин. Смажити будемо при температурі 180 °С.

Готовність перевіряємо шпажками, ножем – сік повинен бути прозорий. І приємного апетиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *