Курка з хрусткою скоринкою запечена з овочами в духовці
У цьому рецепті будемо смажити з овочами. І вийде прекрасне повноцінне блюдо для всієї родини.
Інгредієнти:
- курча
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 головка часнику
- 750 г картоплі
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. прованських трав
- 2 ст. л. рослинної олії
маринад:
- 1 ч. л. приправи для курки
- 1,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. суміші перців
- 3 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. рослинної олії
- 2 ст. л. майонезу
Спосіб приготування:
Приготуємо маринад для нашого продукту. Беремо невелику чашку і відправляємо в неї всі компоненти за рецептом. Змішуємо їх. Нам знадобиться ще одна тарілка. Укладаємо на неї наш продукт. І починаємо обмазувати соусом чисту тушку — всередині, зовні і під шкірою на грудки. Ніжки схрещуємо і закріплюємо, так щоб вони добре трималися. Закриваємо готування харчовою плівкою і відправляємо в холодильник маринуватися на кілька годин.
Потім підготуємо овочі. Помиємо, очистимо й наріжемо не великими пластинами.
Перекладаємо їх у зручну форму для запікання і додаємо приправи за списком рецепта. Все перемішуємо. Потім зверху на них укладаємо птицю і поливаємо залишками суміші.
І відправляємо блюдо в заздалегідь розігріту духовку на 90 хвилин. Смажити будемо при температурі 180 °С.
Готовність перевіряємо шпажками, ножем – сік повинен бути прозорий. І приємного апетиту.