Курка з картоплею в рукаві для запікання
Курка, запечена з картоплею в рукаві, просто бомба. І головне все просто і швидко.
Інгредієнти:
- курка
- картопля
- морква
- лавровий лист
- базилік (сушений)
- паприка
- чорний мелений перець
- 1-2 ч. л. соєвого соусу
маринад:
- часник
- 1-2 ч. л. соєвий соус
- 1 ч. л. бальзамічний оцет
- сіль, перець за смаком
- приправа для м’яса (можна будь-на ваш смак)
- рослинна олія
Спосіб приготування:
Приготуємо соус. Для цього в невелику миску додамо всі компоненти за рецептом і перемішати їх. Потім цією сумішшю натремо чисту тушку. Закриємо готування харчовою плівкою і поставимо в холодне місце маринуватися (не менше 1-2 годин).
Беремося за овочі. Миємо, чистимо. Очищену картоплю розрізаємо на шматочки. Моркву, цибулю — півкільцями. І висипаємо їх у зручну ємність. До них додаємо лаврушку, базилік, соус і прянощі (вони вказані в рецепті).
Солити з обережністю.
Запікати будемо в рукаві. Пакет повинен бути із запасом, щоб вистачило місце для всього. Викладаємо в нього спочатку овочі, потім курочку.
Зав’язуємо його з двох сторін. І не забуваємо робити зверху на ньому проколи. Після цього відправляємо готування в розігріту духовку на 40-50 хвилин.
Готовність перевіряємо шпажкою (ножем)- сік повинен бути світлим. І приємного апетиту.