Курка в духовці цілком – найсмачніші рецепти

Як приготувати фаршировану курку гречкою в духовці цілком

Гречка, запечена з курочкою, виходить ароматною, розсипчастою і дуже смачною. Пробуйте, діліться своїм враженням.

Інгредієнти:

  • 2-2,5 кг курка
  • 4-6 зубчиків часнику
  • Часник — 6 зубчиків,
  • спеції і приправи на ваш смак
  • 3-5 ст. л. рослинного масла
  • 0,5 ст. гречки
  • 1 шт. морква
  • 1 головка цибулі

Спосіб приготування:

Очищаємо часник пропускаємо його через прес в окрему чашку. Додаємо в нього приправи (до м’яса або курки), які ви любите на ваш смак і соняшниковий жир. Все перемішуємо.

Птицю промиваємо, обсушуємо, натираємо приготованою сумішшю.

Потім поміщаємо її в зручну посудину і закриваємо харчовою плівкою (кришкою, пакетом). І відправляємо нашу птицю в холодильник на кілька годин (можна на ніч).

Варимо гречку до напівготовності. А також можна зробити піджарку з лука і моркви. Все перемішати.

А тепер будемо фаршем начиняти нашу курочку. Потім беремо зубочистки і починаємо зашивати ними шкірку (можна зашити звичайною голкою з ниткою).

Після цього відправляємо заготовку в рукав для запікання (він повинен бути більше, ніж птах). Зав’язуємо його з двох сторін, зробимо проколи зверху ножем (зубочисткою).

Поміщаємо пакет з вмістом на піддон. І відправляємо запікатися в духовку на 60-90 хвилин при температурі 200 0 С. І приємного апетиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *