Як приготувати фаршировану курку гречкою в духовці цілком
Гречка, запечена з курочкою, виходить ароматною, розсипчастою і дуже смачною. Пробуйте, діліться своїм враженням.
Інгредієнти:
- 2-2,5 кг курка
- 4-6 зубчиків часнику
- Часник — 6 зубчиків,
- спеції і приправи на ваш смак
- 3-5 ст. л. рослинного масла
- 0,5 ст. гречки
- 1 шт. морква
- 1 головка цибулі
Спосіб приготування:
Очищаємо часник пропускаємо його через прес в окрему чашку. Додаємо в нього приправи (до м’яса або курки), які ви любите на ваш смак і соняшниковий жир. Все перемішуємо.
Птицю промиваємо, обсушуємо, натираємо приготованою сумішшю.
Потім поміщаємо її в зручну посудину і закриваємо харчовою плівкою (кришкою, пакетом). І відправляємо нашу птицю в холодильник на кілька годин (можна на ніч).
Варимо гречку до напівготовності. А також можна зробити піджарку з лука і моркви. Все перемішати.
А тепер будемо фаршем начиняти нашу курочку. Потім беремо зубочистки і починаємо зашивати ними шкірку (можна зашити звичайною голкою з ниткою).
Після цього відправляємо заготовку в рукав для запікання (він повинен бути більше, ніж птах). Зав’язуємо його з двох сторін, зробимо проколи зверху ножем (зубочисткою).
Поміщаємо пакет з вмістом на піддон. І відправляємо запікатися в духовку на 60-90 хвилин при температурі 200 0 С. І приємного апетиту.