Курка на підставці в духовці цілком
Підставки бувають різні. У цьому рецепті ми використовували в цій якості ананас. Але якщо вас це не застаріває, візьміть традиційну. Все інше не змінюється.
Інгредієнти:
- курка
- ананас
- сіль
- перець
- рослинна олія
Спосіб приготування:
З фрукта ми зробимо основу, на яку згодом усадим нашу птицю.
Для цього відрізаємо верхівку з листям і з боків шкірку. Низ не чіпаємо. Спорудження готово. Тепер водружаем тушку на тумбу. Збризкуємо її рослинним маслом. Солимо (1 ч. л. на 1 кг ваги). Перчимо за смаком. Закриваємо верхівкою ананаса верх птиці (листя можна зрізати).
Встановлюємо частування на піддон, заселений попередньо фольгою. І відправляємо страву в розігріту духовку на 60 хвилин. Смажити будемо при температурі 200-210 °С. Через 20 хвилин курочку обмазати соком. Готовність перевіряємо шпажкою (ножем, виделкою).
І приємного апетиту.