Швидкі дріжджові млинці на сухих дріжджах
У цьому простому рецепті ми будемо використовувати дріжджі. Їх можна додавати в молоко. Але краще все-таки їх спочатку розвести окремо, щоб дати їм час підійти. Заодно переконаємося в їх свіжості.
Інгредієнти:
- 0,5 л. молока
- 0, 5 л. води
- 2 яйця
- 2-3 ст. цукру
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. дріжджів
- 2 ст. борошна
Спосіб приготування:
Дріжджі розводимо в теплій воді. Додаємо в них 1 чайну ложку цукру. Все розмішуємо і залишаємо їх на 5-10 хвилин, щоб гарненько розійшлися.
А ми тим часом беремо каструлю або глибоку чашу і наливаємо в неї тепле молоко і таку ж воду. Розбиваємо туди яйця. Відправляємо до них просіяне борошно, сіль і цукор за смаком і дріжджі.
Всі компоненти гарненько перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин закисати. Як тільки з’являється на поверхні перша вівчарик, починаємо випікати наші смаколики.
Перед цим додаємо в тісто 2-3 столові ложки рослинної олії. Ще раз будоражим масу. Розігріваємо сковорідку, змащуємо її жиром. Порційним ополоником наливаємо в неї нашу заготовку і швидко розподіляємо по поверхні. Готуються вони швидко і бажано прикривати кришкою.
У цьому випадку краєчки виходять м’яким (якщо їх смажити відкритими вони будуть хрусткими). Сонечка виходять тонкими і дуже смачними.