Тонкі млинці на молоці з дірочками — рецепти смачних ажурних млинців

Швидкі дріжджові млинці на сухих дріжджах

У цьому простому рецепті ми будемо використовувати дріжджі. Їх можна додавати в молоко. Але краще все-таки їх спочатку розвести окремо, щоб дати їм час підійти. Заодно переконаємося в їх свіжості.

Інгредієнти:

  • 0,5 л. молока
  • 0, 5 л. води
  • 2 яйця
  • 2-3 ст. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. дріжджів
  • 2 ст. борошна

Спосіб приготування:

Дріжджі розводимо в теплій воді. Додаємо в них 1 чайну ложку цукру. Все розмішуємо і залишаємо їх на 5-10 хвилин, щоб гарненько розійшлися.

А ми тим часом беремо каструлю або глибоку чашу і наливаємо в неї тепле молоко і таку ж воду. Розбиваємо туди яйця. Відправляємо до них просіяне борошно, сіль і цукор за смаком і дріжджі.

Всі компоненти гарненько перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин закисати. Як тільки з’являється на поверхні перша вівчарик, починаємо випікати наші смаколики.

Перед цим додаємо в тісто 2-3 столові ложки рослинної олії. Ще раз будоражим масу. Розігріваємо сковорідку, змащуємо її жиром. Порційним ополоником наливаємо в неї нашу заготовку і швидко розподіляємо по поверхні. Готуються вони швидко і бажано прикривати кришкою.

У цьому випадку краєчки виходять м’яким (якщо їх смажити відкритими вони будуть хрусткими). Сонечка виходять тонкими і дуже смачними.