Тонкі млинці на молоці з дірочками — рецепти смачних ажурних млинців

Як приготувати тонкі млинці на 1 літрі молока з 2 яйцями

У цьому рецепті ми будемо брати рівно 1 літр молока і відповідно 2 яйця. Саме в таких пропорціях випічка виходить м’яка і еластична. Але ви можете самі вирішити, скільки вам покласти яєць.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 3 ст. л. цукор
  • ½ Ч. л. сіль
  • 1 р. ванілін (за бажанням)
  • 1 л. молоко
  • 1/3 ч. л. сода
  • 250 -300 гр. борошно
  • 4 ст. л. раст. масло
  • вершкове масло

Спосіб приготування:

Заздалегідь дістаємо продукти з холодильника, щоб вони зігрілися при кімнатній температурі.

Далі нам знадобиться глибока миска. У неї розбиваємо яйця і злегка збиваємо віночком (або виделкою).

Додаємо цукор, сіль і ванілін і перемішуємо. Наливаємо туди ж молоко. Насипати соду.

Поступово всипаємо просіяне борошно. Все перемішуємо до однорідного стану. Вливаємо олію і знову все будоражим. Після таких маніпуляцій даємо тісту відпочити 20-30 хвилин.

Сковороду добре нагріваємо і змащуємо тонким шаром рослинним маслом (жиром).

Потім зручним ополоником наливаємо масу і обертальними рухами розподіляємо її по поверхні жаровні.

Як тільки краю зарум’яняться, перевертаємо на інший бік. Готову продукцію перекладаємо на блюдо і змащуємо розтопленим маслом.

І приємного апетиту.