Як приготувати тонкі млинці на 1 літрі молока з 2 яйцями
У цьому рецепті ми будемо брати рівно 1 літр молока і відповідно 2 яйця. Саме в таких пропорціях випічка виходить м’яка і еластична. Але ви можете самі вирішити, скільки вам покласти яєць.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 3 ст. л. цукор
- ½ Ч. л. сіль
- 1 р. ванілін (за бажанням)
- 1 л. молоко
- 1/3 ч. л. сода
- 250 -300 гр. борошно
- 4 ст. л. раст. масло
- вершкове масло
Спосіб приготування:
Заздалегідь дістаємо продукти з холодильника, щоб вони зігрілися при кімнатній температурі.
Далі нам знадобиться глибока миска. У неї розбиваємо яйця і злегка збиваємо віночком (або виделкою).
Додаємо цукор, сіль і ванілін і перемішуємо. Наливаємо туди ж молоко. Насипати соду.
Поступово всипаємо просіяне борошно. Все перемішуємо до однорідного стану. Вливаємо олію і знову все будоражим. Після таких маніпуляцій даємо тісту відпочити 20-30 хвилин.
Сковороду добре нагріваємо і змащуємо тонким шаром рослинним маслом (жиром).
Потім зручним ополоником наливаємо масу і обертальними рухами розподіляємо її по поверхні жаровні.
Як тільки краю зарум’яняться, перевертаємо на інший бік. Готову продукцію перекладаємо на блюдо і змащуємо розтопленим маслом.
І приємного апетиту.