Ажурні млинці на молоці з окропом
У цьому рецепті нам знадобитися окріп. Завдяки чому, тісто буде більш еластичним, а продукція вийде ажурною і хрусткою. Зі сметанкою просто смакота.
Інгредієнти:
- 300 мл. молока
- 3 шт. яєць
- 1,5 ст. л. цукор
- 1 ч. л. сіль
- 0, 5 ч. л. сода
- 1,5 ст. борошна
- 200 -300 мл вода (окріп)
- 2-4 ст. л. раст. масло
Спосіб приготування:
Розбиваємо в глибоку чашку яйця. Додаємо до них сіль, цукор і збиваємо їх віночком.
До них вливаємо поступово невеликими порціями тепле молоко і продовжуємо процес перемішування. Не припиняючи розмішувати, вводимо в суміш просіяне борошно і соду. Потім в масу наливаємо гарячу воду і рослинну олію. Ще раз гарненько все перетираємо до однорідного стану. Якщо ми хочемо отримати тонку випічку , тісто має нагадувати дуже рідку сметану. Товстіший — просто рідку сметану. Так що консистенцію регулюйте самі. Можна випікати зазвичай або зробити їх ажурними. Це вже справа смаку. З простими ми знайомі. Будемо плести ажур. Для цього підготуємо пластикову пляшку (з — під кефіру чи йогурту). У кришці зробимо отвір з внутрішнього боку. Наливаємо в ємність нашу суміш.
Розігріваємо сковорідку, змащуємо її рослинним маслом. Потім починаємо наливати в жаровню тісто візерунком.
Далі технологія не змінюється. Перевертаємо тільки тоді, коли верхня сторона стане матовою, використовуючи плоскою лопаточку. Приємного апетиту.