Тонкі млинці на молоці з дірочками — рецепти смачних ажурних млинців

Ажурні млинці на молоці з окропом

У цьому рецепті нам знадобитися окріп. Завдяки чому, тісто буде більш еластичним, а продукція вийде ажурною і хрусткою. Зі сметанкою просто смакота.

Інгредієнти:

  • 300 мл. молока
  • 3 шт. яєць
  • 1,5 ст. л. цукор
  • 1 ч. л. сіль
  • 0, 5 ч. л. сода
  • 1,5 ст. борошна
  • 200 -300 мл вода (окріп)
  • 2-4 ст. л. раст. масло

Спосіб приготування:

Розбиваємо в глибоку чашку яйця. Додаємо до них сіль, цукор і збиваємо їх віночком.

До них вливаємо поступово невеликими порціями тепле молоко і продовжуємо процес перемішування. Не припиняючи розмішувати, вводимо в суміш просіяне борошно і соду. Потім в масу наливаємо гарячу воду і рослинну олію. Ще раз гарненько все перетираємо до однорідного стану. Якщо ми хочемо отримати тонку випічку , тісто має нагадувати дуже рідку сметану. Товстіший — просто рідку сметану. Так що консистенцію регулюйте самі. Можна випікати зазвичай або зробити їх ажурними. Це вже справа смаку. З простими ми знайомі. Будемо плести ажур. Для цього підготуємо пластикову пляшку (з — під кефіру чи йогурту). У кришці зробимо отвір з внутрішнього боку. Наливаємо в ємність нашу суміш.

Розігріваємо сковорідку, змащуємо її рослинним маслом. Потім починаємо наливати в жаровню тісто візерунком.

Далі технологія не змінюється. Перевертаємо тільки тоді, коли верхня сторона стане матовою, використовуючи плоскою лопаточку. Приємного апетиту.