Тонкі млинці на молоці з дірочками — рецепти смачних ажурних млинців

Тонкі млинці з крохмалем і борошном на молоці

У цьому рецепті використовується крохмаль. Він посилює і покращує смак, надає легкість тесту. Але перед кожною випічкою, масу рекомендується збовтувати, так як цей компонент має властивість осідати на дно.

Інгредієнти:

  • 1 ст. молока
  • 0, 5 ст. борошна
  • 0, 5 ст. крохмалю
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. цукру
  • щіпку солі
  • 1 ст. л. ростить. масла для тіста
  • 1 ст. л. соняшникової олії для смаження

Спосіб приготування:

Підігріваємо молоко до кімнатної температури. Додаємо в неї сіль, цукор, яйця. Збиваємо все міксером. Не перериваючи процес, поступово вводимо інші продукти. Гарненько перемішуємо до однорідного стану. Приступаємо до випікання. Для цього розігріємо сковороду на сильному вогні, потім його зменшимо до середнього і починаємо. Змащуємо жаровні жиром. Порційним ополоником (або великою ложкою) наливаємо в неї тісто на середину або з одного краю. Швидкими круговими рухами розподіляємо його по дну посуду.

Товщина залежить не тільки від консистенції тесту, але і скільки його налито. Перевертаємо, коли верхня сторона стане матовою і ноздреватой. Випікаємо з двох сторін до рум’яної скоринки. Приємного апетиту.