Класичний рецепт тонких млинців на молоці з дірочками
Щоб вийшли сонечка тонкі з дірочками, бажано дотримати деякі правила. Молоко заздалегідь дістаємо з холодильника і прогріваємо його до кімнатної температури. Тісто зробимо по консистенції, як рідка сметана або як кефір. У нас все вийде.
Інгредієнти:
- 0,5 літра молока
- 3 яйця
- 2 ст. ложки цукру
- щіпка солі
- борошно 1,5 -2 склянки
- 2-3 ст. ложки рослинної олії
Спосіб приготування:
У глибоку ємність розбиваємо яйця і добре збиваємо (міксером, блендером). Додаємо цукор і сіль. Знову працюємо міксером до повного розчинення сипучих компонентів. Виливаємо туди ж молоко.
Продовжуємо працювати електроприладом. У масу висипаємо борошно і перемішуємо до однорідної консистенції. Вливаємо в суміш рослинне масло. Знову попрацюємо міксером. Тісто має вийти, як сметана (не дуже рідка і не дуже густе).
Даємо йому кілька хвилин відпочити. А ми беремо сковороду, промазуємо її жиром і ставимо розігріватися. Ополоником наливаємо рідина в середину жаровні. Рівномірно розподіляємо її по поверхні круговими рухами. Готуємо по 1 хвилині з кожної сторони. Приємного апетиту!