Тонкі млинці на молоці з дірочками — рецепти смачних ажурних млинців

Класичний рецепт тонких млинців на молоці з дірочками

Щоб вийшли сонечка тонкі з дірочками, бажано дотримати деякі правила. Молоко заздалегідь дістаємо з холодильника і прогріваємо його до кімнатної температури. Тісто зробимо по консистенції, як рідка сметана або як кефір. У нас все вийде.

Інгредієнти:

  • 0,5 літра молока
  • 3 яйця
  • 2 ст. ложки цукру
  • щіпка солі
  • борошно 1,5 -2 склянки
  • 2-3 ст. ложки рослинної олії

Спосіб приготування:

У глибоку ємність розбиваємо яйця і добре збиваємо (міксером, блендером). Додаємо цукор і сіль. Знову працюємо міксером до повного розчинення сипучих компонентів. Виливаємо туди ж молоко.

Продовжуємо працювати електроприладом. У масу висипаємо борошно і перемішуємо до однорідної консистенції. Вливаємо в суміш рослинне масло. Знову попрацюємо міксером. Тісто має вийти, як сметана (не дуже рідка і не дуже густе).

Даємо йому кілька хвилин відпочити. А ми беремо сковороду, промазуємо її жиром і ставимо розігріватися. Ополоником наливаємо рідина в середину жаровні. Рівномірно розподіляємо її по поверхні круговими рухами. Готуємо по 1 хвилині з кожної сторони. Приємного апетиту!