Тонкі млинці на молоці з дірочками — рецепти смачних ажурних млинців

Млинці на молоці з розпушувачем

Випічка за таким рецептом виходить дуже тонкою, ажурною і смачною. Складно знайти людину, який би відмовився від такого частування на сніданок, обід або вечерю. У цьому рецепті будемо використовувати розпушувач, він не дає гіркоти, його не треба розбавляти. Він робить тісто пористим і повітряним.

Інгредієнти:

  • 50 р. борошна
  • 350 мл. молока
  • 2 яйця.
  • 50-70 р. злив. масла
  • 40-50 г. цукру
  • 0, 5 ч. л. солі
  • 10 р. розпушувач
  • 1 п. ваніліну (за бажанням)

Спосіб приготування:

Змішуємо яйця з сіллю, цукром в глибокій мисці. Трохи збиваємо. Потім додаємо тепле молоко, просіяне борошно з розпушувачем і ваніллю.

Перемішуємо тісто до однорідності і залишаємо відпочити на 15-20 хвилин. Після закінчення часу додаємо розтоплене олію. Добре попрацюємо ще раз віночком. Приступаємо до фінальної частини. Розігріту сковороду змащуємо рослинним маслом. Виливаємо тісто на середину жаровні. Розподіляємо її по всій поверхні. Смажимо до золотистого кольору з кожної сторони.

Випікаються вони дуже швидко – в середньому по 1 хвилині. Далі можна пекти на сухій сковороді (але якщо ви не впевнені у своїй посуді, краще її змащувати жиром). Приємного апетиту.