Рецепт тонких млинців на молоці прокисшем
Натуральне молоко дуже швидко прокисає, але ми не будемо засмучуватися. А використовуємо його для випічки.
Інгредієнти:
- 1 стакан кислого молока
- 1 ст. гарячої води
- 2 яйця
- 1/2 ч. ложки солі
- 1 ст. ложка цукру
- 1,5 ст. борошна
- 50 р. раст. масла
Спосіб приготування:
Беремо кисле молоко, виливаємо його в зручну миску. Туди ж відправляємо воду.
В окрему миску розіб’ємо яйця, додамо до них цукор, сіль, соду. Всі перетрем віночком.
Тепер в кисле молоко виливаємо яєчну суміш, олія. Туди ж поступово висипаємо борошно (просіяне) і гарненько перемішуємо ложкою (віночком, міксером або блендером).
Тісто має бути не дуже густе (по консистенції як ряжанка або рідка сметана). Залишаємо постояти 10-20 хвилин у спокої. А ми в цей час ставимо сковороду на вогонь розігріватися. Промазуємо її рослинним маслом. Наливаємо тісто в середину жаровні і швиденько круговими рухами розподіляємо рідина по поверхні.
Перевертаємо його, коли верхня сторона стане ноздреватой і матовою (не залишиться «мокрого» блискучого тіста).
Якщо нижня сторона за цей час пережарилась – наступну партію печемо на меншому вогні. Приємного вам апетиту.