Тонкі млинці на молоці з дірочками — рецепти смачних ажурних млинців

Рецепт тонких млинців на молоці прокисшем

Натуральне молоко дуже швидко прокисає, але ми не будемо засмучуватися. А використовуємо його для випічки.

Інгредієнти:

  • 1 стакан кислого молока
  • 1 ст. гарячої води
  • 2 яйця
  • 1/2 ч. ложки солі
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1,5 ст. борошна
  • 50 р. раст. масла

Спосіб приготування:

Беремо кисле молоко, виливаємо його в зручну миску. Туди ж відправляємо воду.

В окрему миску розіб’ємо яйця, додамо до них цукор, сіль, соду. Всі перетрем віночком.

Тепер в кисле молоко виливаємо яєчну суміш, олія. Туди ж поступово висипаємо борошно (просіяне) і гарненько перемішуємо ложкою (віночком, міксером або блендером).

Тісто має бути не дуже густе (по консистенції як ряжанка або рідка сметана). Залишаємо постояти 10-20 хвилин у спокої. А ми в цей час ставимо сковороду на вогонь розігріватися. Промазуємо її рослинним маслом. Наливаємо тісто в середину жаровні і швиденько круговими рухами розподіляємо рідина по поверхні.

Перевертаємо його, коли верхня сторона стане ноздреватой і матовою (не залишиться «мокрого» блискучого тіста).

Якщо нижня сторона за цей час пережарилась – наступну партію печемо на меншому вогні. Приємного вам апетиту.