Тонкі млинці на молоці з дірочками — рецепти смачних ажурних млинців

Млинці на молоці з содою

В рецепті використовується сода. Вона йде як розпушувач тіста, обов’язково загасіть її оцтом або лимонним соком. Таким чином, не буде відчуватися її смаку і запаху. Частування вийде дуже смачними і до того ж з дірочками. Дегустувати, вже, напевно прибігли домочадці.

Інгредієнти:

  • 1 л. молока
  • 2 яйця,
  • 250 – 300 р. борошна
  • сіль щіпка
  • 2 ст. л. цукор
  • 0, 5 ч. л. сода
  • 3 — 4 ст. л. соняшникова олія (за бажанням)

Спосіб приготування:

Продукти дістаємо з холодильника заздалегідь і залишаємо прогрітися до кімнатної температури. Молоко можна злегка підігріти на вогні або в мікрохвильовій печі.
Потім розбиваємо в глибоку миску яйця.

Додаємо сіль, цукор, соду і добре розмішуємо віночком (блендером). Потім додаємо молоко і борошно. Знову працюємо взбивалкой так, що тісто вийшло однорідним. Вливаємо в масу соняшникова олія (за бажанням). Даємо йому трохи настоятися. Потім розжарюємо сковороду і промазуємо її поверхня промасленими серветками. Ополоником наливаємо в неї тісто. Розподіляємо його круговими рухами рівномірно по поверхні. Випікаються швидко, тому не відходьте від плити.

Перевертайте за допомогою лопатки. Потім промазуємо кожен вершковим маслом. Приємного апетиту!