Млинці на молоці з содою
В рецепті використовується сода. Вона йде як розпушувач тіста, обов’язково загасіть її оцтом або лимонним соком. Таким чином, не буде відчуватися її смаку і запаху. Частування вийде дуже смачними і до того ж з дірочками. Дегустувати, вже, напевно прибігли домочадці.
Інгредієнти:
- 1 л. молока
- 2 яйця,
- 250 – 300 р. борошна
- сіль щіпка
- 2 ст. л. цукор
- 0, 5 ч. л. сода
- 3 — 4 ст. л. соняшникова олія (за бажанням)
Спосіб приготування:
Продукти дістаємо з холодильника заздалегідь і залишаємо прогрітися до кімнатної температури. Молоко можна злегка підігріти на вогні або в мікрохвильовій печі.
Потім розбиваємо в глибоку миску яйця.
Додаємо сіль, цукор, соду і добре розмішуємо віночком (блендером). Потім додаємо молоко і борошно. Знову працюємо взбивалкой так, що тісто вийшло однорідним. Вливаємо в масу соняшникова олія (за бажанням). Даємо йому трохи настоятися. Потім розжарюємо сковороду і промазуємо її поверхня промасленими серветками. Ополоником наливаємо в неї тісто. Розподіляємо його круговими рухами рівномірно по поверхні. Випікаються швидко, тому не відходьте від плити.
Перевертайте за допомогою лопатки. Потім промазуємо кожен вершковим маслом. Приємного апетиту!