Швидкий святковий салат «Пасхальне курча»
Дуже красиво виглядає на святковому столі і не тільки. Робиться дуже легко з найбільш доступних продуктів. А курча з задоволенням з’їдять дітки.
Інгредієнти:
- 300 гр. курячої печінки
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 3 маринованих огірка
- жменя горіхів (волоських)
- 150 р. сиру
- 4 яйця
- кілька маслин
- майонез, сіль,
- за бажанням спеції
Спосіб приготування:
Відварюємо курячу печінку в підсоленій воді до готовності. Остуджуємо і натираємо на крупній тертці. Варимо яйця до готовності 10 – 15 хвилин після закипання. Потім їх на жовтки відділяємо білки. Натираємо на дрібній тертці окремо. Обсмажуємо цибулю і моркву. Натираємо на тертці огірки і віджимаємо з них сік. Горіхи подрібнюємо ножем на маленькі шматочки. Подрібнюємо на крупній тертці сир.
Формуємо частування шарами.
1 шар — перекладаємо на плоске блюдо частину печінки у формі овалу. Змащуємо майонезом.
2 шар— цибулю і моркву (перчити за бажанням);
3 шар — огірки + сітка з соусу
4 шар — печінка , змащуємо майонезом
5 шар— горіхи;
6 шар — сир + сітка з соусу;
7 шар — з білків викладаємо нижню частину форми шкаралупи; з жовтка – голову курчати.
Очі робимо з маслин, дзьоб і гребінець з моркви. Салат «Курча» готовий. Даємо страві постояти 2-3 години. Приємного апетиту!