Салати на Великдень 2020: прості і смачні рецепти

Швидкий святковий салат «Пасхальне курча»

Дуже красиво виглядає на святковому столі і не тільки. Робиться дуже легко з найбільш доступних продуктів. А курча з задоволенням з’їдять дітки.

Інгредієнти:

  • 300 гр. курячої печінки
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 3 маринованих огірка
  • жменя горіхів (волоських)
  • 150 р. сиру
  • 4 яйця
  • кілька маслин
  • майонез, сіль,
  • за бажанням спеції

Спосіб приготування:

Відварюємо курячу печінку в підсоленій воді до готовності. Остуджуємо і натираємо на крупній тертці. Варимо яйця до готовності 10 – 15 хвилин після закипання. Потім їх на жовтки відділяємо білки. Натираємо на дрібній тертці окремо. Обсмажуємо цибулю і моркву. Натираємо на тертці огірки і віджимаємо з них сік. Горіхи подрібнюємо ножем на маленькі шматочки. Подрібнюємо на крупній тертці сир.

Формуємо частування шарами.

1 шар — перекладаємо на плоске блюдо частину печінки у формі овалу. Змащуємо майонезом.

2 шар— цибулю і моркву (перчити за бажанням);

3 шар — огірки + сітка з соусу

4 шар — печінка , змащуємо майонезом

5 шар— горіхи;

6 шар — сир + сітка з соусу;

7 шар — з білків викладаємо нижню частину форми шкаралупи; з жовтка – голову курчати.

Очі робимо з маслин, дзьоб і гребінець з моркви. Салат «Курча» готовий. Даємо страві постояти 2-3 години. Приємного апетиту!