Салати на Великдень 2020: прості і смачні рецепти

Яйце Фаберже» холодець в шкаралупі

Така закуска у вигляді яйця чудово прикрасить будь-який стіл і створить приємну атмосферу в будинку. Найскладніше в цьому рецепті, на мій погляд, це заповнення продуктами тари. Але з цим легко впораємося , якщо закличемо на допомогу діток.

Інгредієнти:

  • 150 – 200 г шинки
  • 1 помідор
  • 4-6 ст. л. маринованої кукурудзи
  • 1 шт. болгарського перцю
  • маслини
  • зелень (кріп, петрушка)
  • 2 ст. л. желатин
  • 300-400 мл води (курячий бульйон)
  • сіль
  • зелень петрушки

Спосіб приготування:

Нам знадобляться шкарлупки від яєць не розбиті. Запастися заздалегідь, думаю це зробити не складно. До речі, ми їх звільняємо в тупий частини від вмісту дуже акуратно в окремий стакан, щоб не пошкодити оболонку. Після цього, ми їх промиваємо під краном і опускаємо в содовий розчин хвилин на 20 і обсушуємо на серветках. Самі яйця нам в рецепті не знадобляться.

Замочуємо желатин в 100 мл кип’яченої охолодженої води (бульйоні) по інструкції. Залишаємо набухати.

Далі подрібнюємо на дрібні кубики шинку, солодкий перець, маслини. Зелень петрушки розбираємо на листочки. Коли все приготуємо.

Приступаємо формувати частування. Заповнюємо акуратно нашу тару (шкаралупу) підготовленими компонентами. Спочатку покладемо в неї зелені листочки. Потім все інше потроху.

Розчиняємо набряклий желатин в гарячому бульйоні (не більше 3 ст. л. рідини). Доводимо його до кипіння, але не кип’ятимо. Заливаємо рідким розчином заповнені формочки до самого верху. Ставимо наші яйця в холодильник не менше, ніж на 6 годин, краще на всю ніч. Далі нам залишається акуратно відокремити шкаралупу. А отримані заливні яйця, встановлюємо на блюдо. Ось таке гарне частування у нас вийшло. Дуже підходить до с толу на Великдень.