«Великоднє яйце»
Дуже смачне святкове частування, виходить, за цим рецептом, як і всі попередні і наступні. Прикрашати можна на свій смак.
Інгредієнти:
- 200 -300 р. куряче філе
- 3 яйця
- 100 г сир твердий
- 2 шт. ківі
- 3 шт. морква варена
- 1 головка цибуля
для прикраси:
- зелень, маслини, перепелині яйця
маринад для лука:
- 150 г. кип’ятку
- 2 ст. ложки 9% оцту
- 1 ст. ложка цукру
- 0,5 чайної ложки солі
Спосіб приготування:
Заздалегідь промиємо продукти. Яйця, морква, філе відваримо до готовності. Ківі очистимо від шкірки.
Очищаємо цибулину, нарізаємо її дрібними кубиками і замаринуем. Як це будемо робити? Пересипаємо його в чашку. Беремо окріп, додаємо в нього оцет, сіль, цукор (кількість зазначено в рецепті). Суміш перемішуємо і виливаємо до цибулі. Залишаємо його маринуватися до повного охолодження води.
А ми тим часом займемося іншими продуктами. М’ясо і ківі наріжемо дрібними кубиками (окремо). Яйця, сир і моркву натираємо на тертці.
Для додання форми, беремо плоске блюдо овальної форми. Викладати будемо шарами, рівномірно розподіляємо по поверхні і надаємо форму яйця.
1 шар — курка, змащуємо майонезом;
2 шар — ківі і наносимо тонкою сіточкою соус;
3 шар — яйця + майонезна сітка
4 шар — сир (злегка ущільнюємо), змащуємо соусом
5 шар — маринований цибулю + майонез;
6 шар — морква, розподіляємо її по всій поверхні заготовки (бажано, щоб не було просвіту).
Чистою серветкою протираємо краю страви. Прикрашаємо на свій смак. Готове. Даємо виробу настоятися 3-4 години. Приємного апетиту!