Салати на Великдень 2020: прості і смачні рецепти

«Великоднє яйце»

Дуже смачне святкове частування, виходить, за цим рецептом, як і всі попередні і наступні. Прикрашати можна на свій смак.

Інгредієнти:

  • 200 -300 р. куряче філе
  • 3 яйця
  • 100 г сир твердий
  • 2 шт. ківі
  • 3 шт. морква варена
  • 1 головка цибуля

для прикраси:

  • зелень, маслини, перепелині яйця

маринад для лука:

  • 150 г. кип’ятку
  • 2 ст. ложки 9% оцту
  • 1 ст. ложка цукру
  • 0,5 чайної ложки солі

Спосіб приготування:

Заздалегідь промиємо продукти. Яйця, морква, філе відваримо до готовності. Ківі очистимо від шкірки.

Очищаємо цибулину, нарізаємо її дрібними кубиками і замаринуем. Як це будемо робити? Пересипаємо його в чашку. Беремо окріп, додаємо в нього оцет, сіль, цукор (кількість зазначено в рецепті). Суміш перемішуємо і виливаємо до цибулі. Залишаємо його маринуватися до повного охолодження води.

А ми тим часом займемося іншими продуктами. М’ясо і ківі наріжемо дрібними кубиками (окремо). Яйця, сир і моркву натираємо на тертці.

Для додання форми, беремо плоске блюдо овальної форми. Викладати будемо шарами, рівномірно розподіляємо по поверхні і надаємо форму яйця.

1 шар — курка, змащуємо майонезом;

2 шар — ківі і наносимо тонкою сіточкою соус;

3 шар — яйця + майонезна сітка

4 шар — сир (злегка ущільнюємо), змащуємо соусом

5 шар — маринований цибулю + майонез;

6 шар — морква, розподіляємо її по всій поверхні заготовки (бажано, щоб не було просвіту).

Чистою серветкою протираємо краю страви. Прикрашаємо на свій смак. Готове. Даємо виробу настоятися 3-4 години. Приємного апетиту!