Салати на Великдень 2020: прості і смачні рецепти

«Грецький» салат

Дуже смачний і в той же час легкий салат на святковий стіл, для тих, хто не вживає м’ясо. Його люблять, сподіваюся все. Навесні хочеться саме чогось таке зі свіжих овочів.

Інгредієнти:

  • 2 огірка
  • 3 шт. помідори
  • 1 шт. болгарський перець
  • 1 голів. лука (червоний)
  • 200 г сир фету (будь-м’який)
  • маслини без кісточок
  • сіль
  • приправа «орегано»
  • оливкова олія

Спосіб приготування:

Промиємо і обсушим продукти. Потім беремо огірки. Обрізаємо шкірку невеликими смужками, але не повністю, а через ряд. Потім нарізаємо їх великими кільцями.

Перекладаємо нарізку у велику ємність. Помідори подрібнюємо невеликими часточками, видаляємо попередньо плодоніжку. Відправляємо їх у чашу. Перець солодкий розрізаємо, очистити від нутрощів і нарізаємо соломкою. Висипаємо його в загальну миску. Цибулю шаткуємо на півкільця. Потім розбираємо руками його на маленькі часточки. Переміщаємо його до решти продуктів. Сир ріжемо мокрим ножем на маленькі кубики.

І як ви вже здогадалися, пересипаємо його до овочів. Додаємо маслини, солимо за смаком, приправу, оливкова олія. Перемішуємо всі продукти. За бажанням можна збризнути лимонним соком. Готове. Приємного апетиту!

Невеликий огляд смачних рецептів підійшов до кінця.