«Гніздо глухаря» з грибами і куркою
З самими звичайними продуктами ми створюємо незвичайний шедевр з чудовим смаком. Грудку заздалегідь відварюємо в підсоленому бульйоні з лавровим листом з кількома горошинами чорного перчика.
Інгредієнти:
- 1 яйце
- 7-8 шт. яйце перепелине
- 150 – 200 г грудка куряча
- 100 р. шинка
- 200 г печериці
- 1 яблуко
- 100 р. морква
- 200 р. салату
- петрушка
для соусу:
- 2 ст. л. сметана
- 2 ст. л. майонез
- 1 ч. л. лимонний сік
- сіль
Спосіб приготування:
Заздалегідь відварюємо м’ясо, яйця. Останні очищаємо. Очищену моркву натираємо соломкою. Яблуко нарізаємо тонкими пластинами.
Промиваємо печериці, злегка обсушуємо на серветках. Нарізаємо тонкою соломкою або кубиками. Відправляємо їх на суху сковороду і на повільному вогні вони дають сік. Обсмажуємо до випаровування всієї рідини. Додаємо рослинне масло, солимо, перчимо. Вимикаємо після готовності і залишаємо охолоджуватися.
Шинку режим соломкою. Філе розбираємо руками на волокна. І відправляємо нарізку в глибокий салатник.
Увага! Для прикраси салату залишаємо трохи компонентів (порізану соломкою шинку, філе, моркву, яблуко).
Додаємо до них гриби, подрібнену зелень і одне порізане яйце.
Готуємо соус: беремо сметану, майонез, лимонний сік, сіль , перець. Все змішуємо. Заправка готова. Виливаємо її у велику тарілку до продуктів. Перемішуємо.
Потім перекладаємо масу в плоску тарілку. За допомогою ложок формуємо форму частування.
Далі страву прикрашаємо тими продуктами, які відкладали. В серединку викладемо перепелині яйця. Готове. Приємного апетиту.