Салати на Великдень 2020: прості і смачні рецепти

«Гніздо глухаря» з грибами і куркою

З самими звичайними продуктами ми створюємо незвичайний шедевр з чудовим смаком. Грудку заздалегідь відварюємо в підсоленому бульйоні з лавровим листом з кількома горошинами чорного перчика.

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 7-8 шт. яйце перепелине
  • 150 – 200 г грудка куряча
  • 100 р. шинка
  • 200 г печериці
  • 1 яблуко
  • 100 р. морква
  • 200 р. салату
  • петрушка

для соусу:

  • 2 ст. л. сметана
  • 2 ст. л. майонез
  • 1 ч. л. лимонний сік
  • сіль

Спосіб приготування:

Заздалегідь відварюємо м’ясо, яйця. Останні очищаємо. Очищену моркву натираємо соломкою. Яблуко нарізаємо тонкими пластинами.

Промиваємо печериці, злегка обсушуємо на серветках. Нарізаємо тонкою соломкою або кубиками. Відправляємо їх на суху сковороду і на повільному вогні вони дають сік. Обсмажуємо до випаровування всієї рідини. Додаємо рослинне масло, солимо, перчимо. Вимикаємо після готовності і залишаємо охолоджуватися.

Шинку режим соломкою. Філе розбираємо руками на волокна. І відправляємо нарізку в глибокий салатник.

Увага! Для прикраси салату залишаємо трохи компонентів (порізану соломкою шинку, філе, моркву, яблуко).

Додаємо до них гриби, подрібнену зелень і одне порізане яйце.

Готуємо соус: беремо сметану, майонез, лимонний сік, сіль , перець. Все змішуємо. Заправка готова. Виливаємо її у велику тарілку до продуктів. Перемішуємо.

Потім перекладаємо масу в плоску тарілку. За допомогою ложок формуємо форму частування.

Далі страву прикрашаємо тими продуктами, які відкладали. В серединку викладемо перепелині яйця. Готове. Приємного апетиту.