Салати на Великдень 2020: прості і смачні рецепти

Салат «паска»

Готується такий салатик шарами дуже швидко. Виходить ошатним, смачним і буде прикрасою будь-якого столу. Заздалегідь відварюємо м’ясо до готовності в підсоленій воді з лавровим листом. Це займе не більше 30 хвилин. Докладніше описано в рецепті. Спробуйте і вам сподобається.

Інгредієнти:

  • 3 картоплі
  • 150 гр. сиру
  • 1 куряча грудка
  • 3 моркви
  • 2 болг. перцю
  • 12 -15 перепелині ( або 6 курячі ) яйця
  • шпинат, кріп, петрушка, 1 цибулина; 1 яблуко (зелене)
  • панірувальні сухарі
  • майонезу

Спосіб приготування:

Беремо зручну ємність для приготування в ній страви. В даному випадком невелика каструлька. Її поверхня застеляємо харчовою плівкою.

Відварюємо картоплю, моркву і яйця до готовності. Потім картоплю чистимо і подрібнюємо її зі шпинатом і петрушкою. Додаємо в суміш майонез. Викладаємо масу в каструлю першим шаром з невеликими бортиками. У центр ємності кладемо 5 яєць цілими.

Сир натираємо на тертці в окрему миску. Додамо до нього кріп, часник і майонез. Домішуємо і це буде другий ряд. Злегка ущільнюємо. З боків заготовки ставимо розрізані яйця (жовтками назовні).

Подрібнюємо морква, зелене яблуко, перець і зелень. Змащуємо масу майонезом. Перемішуємо. Викладаємо в каструлю третім шаром. Не забуваємо суміш ущільнювати. По боках ставимо половинки яєць (жовтком всередину).

Охолоджене м’ясо нарізаємо дрібними шматочками. З’єднуємо з подрібненою цибулею і зеленню. Додаємо до грудки майонез. Перемішуємо. Це буде четвертий шар.

Заготівлю ущільнюємо і припудрюємо панірувальними сухарями. Закриваємо плівку. І прибираємо наше блюдо в холодне місце на дві години.

Після закінчення часу, дістаємо частування з каструлі. Акуратно перевернемо ємність на тарілку.

Прикрашаємо за бажанням або як в рецепті дрібними шматочками болгарського перцю. «Паска» готовий. Приємного апетиту.