Салат «паска»
Готується такий салатик шарами дуже швидко. Виходить ошатним, смачним і буде прикрасою будь-якого столу. Заздалегідь відварюємо м’ясо до готовності в підсоленій воді з лавровим листом. Це займе не більше 30 хвилин. Докладніше описано в рецепті. Спробуйте і вам сподобається.
Інгредієнти:
- 3 картоплі
- 150 гр. сиру
- 1 куряча грудка
- 3 моркви
- 2 болг. перцю
- 12 -15 перепелині ( або 6 курячі ) яйця
- шпинат, кріп, петрушка, 1 цибулина; 1 яблуко (зелене)
- панірувальні сухарі
- майонезу
Спосіб приготування:
Беремо зручну ємність для приготування в ній страви. В даному випадком невелика каструлька. Її поверхня застеляємо харчовою плівкою.
Відварюємо картоплю, моркву і яйця до готовності. Потім картоплю чистимо і подрібнюємо її зі шпинатом і петрушкою. Додаємо в суміш майонез. Викладаємо масу в каструлю першим шаром з невеликими бортиками. У центр ємності кладемо 5 яєць цілими.
Сир натираємо на тертці в окрему миску. Додамо до нього кріп, часник і майонез. Домішуємо і це буде другий ряд. Злегка ущільнюємо. З боків заготовки ставимо розрізані яйця (жовтками назовні).
Подрібнюємо морква, зелене яблуко, перець і зелень. Змащуємо масу майонезом. Перемішуємо. Викладаємо в каструлю третім шаром. Не забуваємо суміш ущільнювати. По боках ставимо половинки яєць (жовтком всередину).
Охолоджене м’ясо нарізаємо дрібними шматочками. З’єднуємо з подрібненою цибулею і зеленню. Додаємо до грудки майонез. Перемішуємо. Це буде четвертий шар.
Заготівлю ущільнюємо і припудрюємо панірувальними сухарями. Закриваємо плівку. І прибираємо наше блюдо в холодне місце на дві години.
Після закінчення часу, дістаємо частування з каструлі. Акуратно перевернемо ємність на тарілку.
Прикрашаємо за бажанням або як в рецепті дрібними шматочками болгарського перцю. «Паска» готовий. Приємного апетиту.