Скумбрія, запечена в духовці швидко і смачно — прості рецепти приготування

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і майонезом

Тим, хто любить цибулю в смаженому і печеному вигляді, рецепт для вас. Блюдо виходить дуже смачним і ароматним. Готується дуже швидко і просто з мінімальною кількістю продуктів.

Інгредієнти:

  • скумбрія
  • сіль, перець за смаком
  • майонез
  • цибуля ріпчаста

Спосіб приготування:

Почнемо з самого головного. Рибу чистимо, тобто видаляємо все те, що може зіпсувати смак страви. Це плавники, нутрощі, зябра, чорна плівка в черевці. Далі її промиваємо й обсушуємо на паперових рушниках. Потім очищаємо цибулю. Нарізаємо його тонкими півкільцями. Подрібнений овоч солимо, перчимо. Додаємо в нього майонез і перемішуємо.

Підготуємо лист. Застеляємо його фольгою. Викладаємо на неї підготовлений продукт цілком. Потім фаршируємо тушку цибульною начинкою. Розподіляємо її також рівномірно зовні по продукту.

Далі зверху закриваємо форму фольгою. Відправляємо блюдо в заздалегідь розігріту духовку до 180-200 градусів С на 50-60 хвилин. За 20 хвилин до закінчення запікання, прибираємо зверху фольгу. По готовності частування перекладаємо по тарілочках. Прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту!

Кілька порад для початківців:

1. Якщо ми вирішили купити свіжоморожену рибу, обов’язково звертаємо увагу на її зовнішній вигляд, очі і черевце. Перевіряємо зябра, вони повинні бути червоними.

Тушка повинна бути блискучою, трохи зволоженою, пружною і цілої (без пошкоджень). Черевце не повинно бути великим. Не соромимося її чіпати руками і нюхати (повинен бути чутний запах риби і нічим іншим).

2. Перед тим як займатися вдома готуванням з цього продукту, слід спочатку розморозити. Це робимо при кімнатній температурі, природним способом (укладаємо в зручну ємність і залишаємо на столі або помістимо в холодильник на середню полицю).

Сподіваюся, вам сподобаються рецепти. Скумбрія виходить дуже смачною і головне швидко готується. У сучасному світі ми намагаємося проводити біля плити менше часу, і в теж час домагатися чудових результатів — цей той самий варіант. Діліться статтею в соц. мережах. Пишіть коментарі та свої рецепти.