Скумбрія, запечена в духовці швидко і смачно — прості рецепти приготування

Запечена скумбрія в духовці — смачний рецепт в банку

За цим рецептом продукт готується у власному соку. Риба виходить дуже смачною, ніжною і соковитою.

Інгредієнти:

  • 1 кг. скумбрія свіжоморожена
  • 200 г морква
  • 250 г. цибуля
  • олія рослинна
  • перець чорний горошок
  • сіль
  • лист лавровий

Спосіб приготування:

Почистимо і помиємо овочі. Морква натремо на крупній тертці. Нашинкуем цибулю півкільцями.

Злегка розморожену рибу разделаем (відріжемо голову, видалити нутрощі і чорну плівку). Потім промиваємо від крові. Розрізаємо на порційні шматочки.

Далі будемо все складати в чисті 0,5 літрові скляні банки. На дно ємності наливають рослинного масла 1-2 ст. ложки.

Потім укладаємо шарами морква, риба, зверху насипаємо цибулю і так повторюємо до тих пір, поки не заповнимо тару повністю.

Зверху кидаємо лаврушечку, сіль, перець. Наливаємо ще 1 ложку масла. Закриваємо банки фольгою.

Увага! Ставимо посуд в холодну духовку.

Запікати будемо при температурі 180 градусів приблизно 60 хвилин. Готове частування викладаємо на тарілку. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту.