Запечена скумбрія в духовці — смачний рецепт в банку
За цим рецептом продукт готується у власному соку. Риба виходить дуже смачною, ніжною і соковитою.
Інгредієнти:
- 1 кг. скумбрія свіжоморожена
- 200 г морква
- 250 г. цибуля
- олія рослинна
- перець чорний горошок
- сіль
- лист лавровий
Спосіб приготування:
Почистимо і помиємо овочі. Морква натремо на крупній тертці. Нашинкуем цибулю півкільцями.
Злегка розморожену рибу разделаем (відріжемо голову, видалити нутрощі і чорну плівку). Потім промиваємо від крові. Розрізаємо на порційні шматочки.
Далі будемо все складати в чисті 0,5 літрові скляні банки. На дно ємності наливають рослинного масла 1-2 ст. ложки.
Потім укладаємо шарами морква, риба, зверху насипаємо цибулю і так повторюємо до тих пір, поки не заповнимо тару повністю.
Зверху кидаємо лаврушечку, сіль, перець. Наливаємо ще 1 ложку масла. Закриваємо банки фольгою.
Увага! Ставимо посуд в холодну духовку.
Запікати будемо при температурі 180 градусів приблизно 60 хвилин. Готове частування викладаємо на тарілку. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту.