Скумбрія, запечена в духовці швидко і смачно — прості рецепти приготування

Смачний рецепт скумбрії в духовці з помідорами

Приготовлена таким чином риба, буде не тільки ароматний і красивий, але і дуже смачна. Вона своїм виглядом прикрасить будь-яку страву.

Інгредієнти:

  • скумбрія
  • помідор
  • 200 г сир
  • петрушка
  • часник
  • оливкова олія
  • йогурт (грецький)
  • французька гірчиця
  • паприка
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

Те, що продукт треба очистити, видалити все зайве і промити, всі це знають. Далі обробляємо на філе.

Шматочки викладаємо на тарілочку і замаринуем. Для цього їх посолити за смаком, поперчити. Притрушуємо злегка паприкою. Поливаємо оливковою олією. Рукою розітремо посипання по поверхні тушки, зробимо їй масаж.

Потім пластини укладаємо один на одного. Залишаємо заготовку на кілька хвилин замаринуватися. Ми тим часом беремося за овочі. Беремо чистий помідор, розрізаємо на 4 частини. Видаляємо з шматочків серцевину.

Решту шкірку з м’якоттю нарізаємо на дрібні кубики. Подрібнюємо петрушку. Перетираємо сир на крупній тертці. Всю нарізку пересипаємо в глибоку миску.

Додаємо до них йогурт, гірчицю, сіль, перець, подрібнений часник. Суміш добре перемішуємо. Викладаємо начинку на тушки по 1-2 столовій ложки.

Далі закручуємо нашу рибку в рулети. Щоб вона не розвалилася, скріплюємо рулончик зубочистками.

Далі піддон застеляємо фольгою або пергаментом. Встановлюємо у форму заготовку. Відправляємо її в заздалегідь розігріту духовку на 25-35 хвилин. Випікаємо при температурі 180-200 градусів С. По готовності частування перекладаємо в тарілку, присипаємо зеленню. Приємного апетиту!