Скумбрія, запечена в духовці швидко і смачно — прості рецепти приготування

Як запекти рибу цілком в рукаві

Риба сама по собі дуже смачна і прикрасить своїм виглядом будь-який стіл. В рукаві, вона швидко приготується. Буде дуже соковитою, смачною і ароматною. А овочі додадуть частування ще більш апетитний вигляд.

Інгредієнти:

  • скумбрія
  • 1 головка цибулі
  • 2 шт. морква
  • 2-3 шт. картопля
  • 1 лимон
  • гриби
  • рослинна олія
  • спеції за смаком

Спосіб приготування:

Печериці наріжемо тонкими пластинами. Цибулю і ½ частину цитруса подрібнимо на тонкі півкільця.

Щоб не зіпсувати блюдо, обов’язково рибу очищаємо від чорної плівки, виймаємо нутрощі, зябра, обрізаємо хвіст. Потім добре промиваємо і обсушуємо паперовими серветками. Далі її натремо спеціями, поллємо лимонним соком. У місце, де були зябра, вкладаємо шматочки лимона.

Черевце заповнюємо цибулею, збризкуємо рослинним маслом і даємо частування замаринувати 15-30 хвилин.

Морква, картопля очищаємо, промиємо й наріжемо на шматочки. У глибоку миску перекладаємо нарізані овочі. Заправляємо їх спеціями та олією. Все добре перемішуємо.

Відміряє довжину рукава самостійно, обов’язково з запасом.

Переміщаємо порізані овочі в целофан для запікання. У ньому сформуємо подушку з картоплі, моркви та грибів, на неї викладаємо рибу-черевцем донизу. Зав’язуємо кінці пакета.

Не забуваємо, зверху упаковки зробити проколи, щоб мішок не вибухнув. Викладаємо її на деко і ставимо запікатися в розігріту духовку на 40 -50 хвилин при температурі 180 градусів С.

Після зазначеного часу дістаємо ароматну закуску. Викладаємо на блюдо. Можна прикрасити подрібненою зеленню. Приємного апетиту!