Як запекти рибу цілком в рукаві
Риба сама по собі дуже смачна і прикрасить своїм виглядом будь-який стіл. В рукаві, вона швидко приготується. Буде дуже соковитою, смачною і ароматною. А овочі додадуть частування ще більш апетитний вигляд.
Інгредієнти:
- скумбрія
- 1 головка цибулі
- 2 шт. морква
- 2-3 шт. картопля
- 1 лимон
- гриби
- рослинна олія
- спеції за смаком
Спосіб приготування:
Печериці наріжемо тонкими пластинами. Цибулю і ½ частину цитруса подрібнимо на тонкі півкільця.
Щоб не зіпсувати блюдо, обов’язково рибу очищаємо від чорної плівки, виймаємо нутрощі, зябра, обрізаємо хвіст. Потім добре промиваємо і обсушуємо паперовими серветками. Далі її натремо спеціями, поллємо лимонним соком. У місце, де були зябра, вкладаємо шматочки лимона.
Черевце заповнюємо цибулею, збризкуємо рослинним маслом і даємо частування замаринувати 15-30 хвилин.
Морква, картопля очищаємо, промиємо й наріжемо на шматочки. У глибоку миску перекладаємо нарізані овочі. Заправляємо їх спеціями та олією. Все добре перемішуємо.
Відміряє довжину рукава самостійно, обов’язково з запасом.
Переміщаємо порізані овочі в целофан для запікання. У ньому сформуємо подушку з картоплі, моркви та грибів, на неї викладаємо рибу-черевцем донизу. Зав’язуємо кінці пакета.
Не забуваємо, зверху упаковки зробити проколи, щоб мішок не вибухнув. Викладаємо її на деко і ставимо запікатися в розігріту духовку на 40 -50 хвилин при температурі 180 градусів С.
Після зазначеного часу дістаємо ароматну закуску. Викладаємо на блюдо. Можна прикрасити подрібненою зеленню. Приємного апетиту!