Скумбрія, запечена в духовці швидко і смачно — прості рецепти приготування

Скумбрія, запечена в гірчичному соусі

У цьому рецепті будемо використовувати гірчицю. Зробимо пікантний маринад з додаванням приправ і меду, який додасть страві приємний смак і чудовий аромат. А як приготувати таке смачне і соковите блюдо, читайте в рецепті.

Інгредієнти:

  • 1 кг. скумбрія
  • 2 ст. л. натуральний мед
  • 130 р. гірчиця французька
  • 1 ст. л. майонез
  • сіль за смаком
  • ½ Ч. л. перець мелений
  • трави «орегано» (будь-які на ваш смак)
  • ½ Лимона
  • петрушка пучок

Спосіб приготування:

Приготуємо соус: до меду додамо трави, гірчицю, майонез, сіль і мелений перець. Суміш перемішуємо. Готове.

Лимон розрізаємо навпіл. Нам потрібна одна частина. Нарізаємо цитрус на рівні кружечки.

Рибу ми заздалегідь очистили, відрізали голову і все зайве. Промили її під краном.

Увага! Розморожуємо рибу при кімнатній температурі або на полиці холодильника.

Потім розбираємо тушку на філе.

Як тільки з цією справою закінчимо. Приступаємо до виготовлення човників з двох шарів фольги. Загортаємо краю, щоб вийшли бортики заввишки 1 див.

Тушки розрізаємо на однакові шматочки під кутом 45 градусів. У підготовлену форму викладаємо петрушку, часточки лимона. Потім змащуємо їх маринадом і укладаємо в підготовлену основу.

Зверху виливаємо соусом.

Тепер наш шедевр йдіть в заздалегідь розігріту духовку на 40-50 хвилин (час залежить від вашої плити). Запікаємо при 180 градусах. Ви відчуваєте, який аромат. Пора до столу. Таке частування можна подавати теплим або холодним і завжди буде смачно. Приємного апетиту.