Скумбрія, запечена в гірчичному соусі
У цьому рецепті будемо використовувати гірчицю. Зробимо пікантний маринад з додаванням приправ і меду, який додасть страві приємний смак і чудовий аромат. А як приготувати таке смачне і соковите блюдо, читайте в рецепті.
Інгредієнти:
- 1 кг. скумбрія
- 2 ст. л. натуральний мед
- 130 р. гірчиця французька
- 1 ст. л. майонез
- сіль за смаком
- ½ Ч. л. перець мелений
- трави «орегано» (будь-які на ваш смак)
- ½ Лимона
- петрушка пучок
Спосіб приготування:
Приготуємо соус: до меду додамо трави, гірчицю, майонез, сіль і мелений перець. Суміш перемішуємо. Готове.
Лимон розрізаємо навпіл. Нам потрібна одна частина. Нарізаємо цитрус на рівні кружечки.
Рибу ми заздалегідь очистили, відрізали голову і все зайве. Промили її під краном.
Увага! Розморожуємо рибу при кімнатній температурі або на полиці холодильника.
Потім розбираємо тушку на філе.
Як тільки з цією справою закінчимо. Приступаємо до виготовлення човників з двох шарів фольги. Загортаємо краю, щоб вийшли бортики заввишки 1 див.
Тушки розрізаємо на однакові шматочки під кутом 45 градусів. У підготовлену форму викладаємо петрушку, часточки лимона. Потім змащуємо їх маринадом і укладаємо в підготовлену основу.
Зверху виливаємо соусом.
Тепер наш шедевр йдіть в заздалегідь розігріту духовку на 40-50 хвилин (час залежить від вашої плити). Запікаємо при 180 градусах. Ви відчуваєте, який аромат. Пора до столу. Таке частування можна подавати теплим або холодним і завжди буде смачно. Приємного апетиту.