Скумбрія в духовці з картоплею
У цьому рецепті приготуємо відразу дуже смачний і ситний вечеря. Запечемо рибу і приготуємо до неї гарнір. Витратимо при цьому мінімум часу на повноцінний вечерю або обід.
Інгредієнти:
- скумбрія
- картопля
- 1 головка цибулі
- 100 мл гарячої води (бульйону)
- рослинна олія
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
Крок 1. Рибку розморожуємо при кімнатній температурі. Зрізаємо хвіст, голову, плавники. Разрежем черевце ножем і видаліть нутрощі. Зчистимо чорну плівку, щоб вона не зіпсувала смак частування. Промиємо під водою від крові і всього зайвого. Якщо є ікра (не викидаємо).
Крок 2. Підготуємо картоплю. Очистимо й наріжемо кружальцями, кубиками або соломкою.
Крок 3. Цибуля нашинкуем півкільцями.
Крок 4. Змастимо жиром форму для запікання.
Крок 5. Викладаємо в неї овочеві нарізки. Поперчити, посолити за смаком і перемішати.
Крок 6. Далі робимо в картопляній подушці невеликі поглиблення. У них помістимо тушки, попередньо посолимо і поперчимо по всій поверхні (всередині і зовні). Збоку наллємо в деко бульйон або гарячу воду. В заздалегідь розігріту духовку поміщаємо наше частування.
Крок 7. Запікаємо закуску до золотистої скоринки при температурі 180 градусів приблизно (40-60 хвилин). Щоб надати страві соковитість і аромат зрідка поливаємо вміст дека бульйоном з дна. Готову страву дістаємо з духовки, злегка остуджуємо. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту.