Скумбрія, запечена в духовці швидко і смачно — прості рецепти приготування

Скумбрія в духовці з картоплею

У цьому рецепті приготуємо відразу дуже смачний і ситний вечеря. Запечемо рибу і приготуємо до неї гарнір. Витратимо при цьому мінімум часу на повноцінний вечерю або обід.

Інгредієнти:

  • скумбрія
  • картопля
  • 1 головка цибулі
  • 100 мл гарячої води (бульйону)
  • рослинна олія
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Крок 1. Рибку розморожуємо при кімнатній температурі. Зрізаємо хвіст, голову, плавники. Разрежем черевце ножем і видаліть нутрощі. Зчистимо чорну плівку, щоб вона не зіпсувала смак частування. Промиємо під водою від крові і всього зайвого. Якщо є ікра (не викидаємо).

Крок 2. Підготуємо картоплю. Очистимо й наріжемо кружальцями, кубиками або соломкою.

Крок 3. Цибуля нашинкуем півкільцями.

Крок 4. Змастимо жиром форму для запікання.

Крок 5. Викладаємо в неї овочеві нарізки. Поперчити, посолити за смаком і перемішати.

Крок 6. Далі робимо в картопляній подушці невеликі поглиблення. У них помістимо тушки, попередньо посолимо і поперчимо по всій поверхні (всередині і зовні). Збоку наллємо в деко бульйон або гарячу воду. В заздалегідь розігріту духовку поміщаємо наше частування.

Крок 7. Запікаємо закуску до золотистої скоринки при температурі 180 градусів приблизно (40-60 хвилин). Щоб надати страві соковитість і аромат зрідка поливаємо вміст дека бульйоном з дна. Готову страву дістаємо з духовки, злегка остуджуємо. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту.