Скумбрія, запечена в духовці швидко і смачно — прості рецепти приготування

Скумбрія з начинкою, запечена в духовці без фольги

Рецепт з цікавою начинкою, надає страві аромат і дуже приємний смак. Сметана надає рибі соковитість. Оливки і зелень додадуть частування пікантності. Готується вона легко і просто.

Інгредієнти:

  • скумбрія
  • оливки (без кісточок)
  • ½ Пачки вершкове масло
  • сіль
  • петрушка, кріп (сушена)
  • перець

Спосіб приготування:

З чого починаємо? Звичайно, з риби. Її очищують від нутрощів, плавників, зябер. Видаляємо чорну плівку з черевця. Далі продукт промиваємо під проточною водою. Тушку покладемо на дошку і будемо робити на неї по всій довжині надрізи гострим ножем. Ура, зробили.

Далі відкриваємо оливки, зливаємо рідину і нарізаємо їх довільними шматочками. Перекладаємо їх у глибоку миску. Додаємо до них вершкове масло (розм’якшене), сіль, перець, зелень (можна сушену). Масу перемішуємо.

Масло бажано дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно природним шляхом підтануло.

Цим фаршем будемо начиняти рибку. Беремо руками (ложкою) приготовлену суміш і вкладаємо її в розрізи і черевце.

Нижню частину продукту присаливаем. Підготуємо форму для випікання. Змастимо внутрішню її поверхню олією. Викладаємо в неї нафаршировану заготовку.

Відправляємо наше майбутнє частування в заздалегідь розігріту духовку на 30-40 хвилин. Випікати будемо при 180 градусів С. Після того як дістанемо готову страву з печі, збризніть її лимонним соком. Перекладаємо на тарілку. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!