Скумбрія з начинкою, запечена в духовці без фольги
Рецепт з цікавою начинкою, надає страві аромат і дуже приємний смак. Сметана надає рибі соковитість. Оливки і зелень додадуть частування пікантності. Готується вона легко і просто.
Інгредієнти:
- скумбрія
- оливки (без кісточок)
- ½ Пачки вершкове масло
- сіль
- петрушка, кріп (сушена)
- перець
Спосіб приготування:
З чого починаємо? Звичайно, з риби. Її очищують від нутрощів, плавників, зябер. Видаляємо чорну плівку з черевця. Далі продукт промиваємо під проточною водою. Тушку покладемо на дошку і будемо робити на неї по всій довжині надрізи гострим ножем. Ура, зробили.
Далі відкриваємо оливки, зливаємо рідину і нарізаємо їх довільними шматочками. Перекладаємо їх у глибоку миску. Додаємо до них вершкове масло (розм’якшене), сіль, перець, зелень (можна сушену). Масу перемішуємо.
Масло бажано дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно природним шляхом підтануло.
Цим фаршем будемо начиняти рибку. Беремо руками (ложкою) приготовлену суміш і вкладаємо її в розрізи і черевце.
Нижню частину продукту присаливаем. Підготуємо форму для випікання. Змастимо внутрішню її поверхню олією. Викладаємо в неї нафаршировану заготовку.
Відправляємо наше майбутнє частування в заздалегідь розігріту духовку на 30-40 хвилин. Випікати будемо при 180 градусів С. Після того як дістанемо готову страву з печі, збризніть її лимонним соком. Перекладаємо на тарілку. Прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!