Дуже смачна фарширована скумбрія з овочами і сиром
У цьому рецепті додаємо овочі. Тим більше, що риба поєднується зі всіма компонентами. Виходить шалено смачне і красиве блюдо, яке всім сподобається не тільки смаком, але і виглядом.
Інгредієнти:
- скумбрія (свіжоморожена)
- 1 головка цибулі
- кабачок
- 1 морква
- 1 шт. перець болгарський
- часник – 3 зубчики.
- 1-2 шт. помідор
- зелень за смаком
- 100 г сир (твердий)
- сіль,
- перець
- 1 шт. лимон
- рослинна олія
Спосіб приготування:
Рибку промиваємо, видаляємо зябра. Далі ножем зробимо розріз на спинці, акуратно дістаємо хребет, кістки, нутрощі і чорну плівку. Ще раз промиємо під проточною водою. Обсушуємо паперовими рушниками.
Підсолимо і поперчити всередині черевця. Далі зробимо овочеву начинку. Овочі промиваємо, очищаємо. Нарізаємо дрібними кубиками.
Потім включимо газ. Поставимо на вогонь сковороду. Наливаємо в неї масло для смаження і розігріваємо. В першу чергу обсмажимо часник (менше 1 хвилини), потім до прозорості цибулю.
Далі викладаємо інші овочі і тушкуємо до напівготовності, приправляємо сіллю і перцем за смаком.
Деко застеляємо фольгою (пекарської папером), змащуємо її поверхню олією. Викладаємо на неї підготовлену тушку і фаршируємо овочами. Закладаємо їх у спинку не до самого верху.
Сир натираємо на середній тертці. Посипаємо його зверху овочів.
Відправляємо частування в розігріту духовку. Запікаємо до готовності (30-50 хвилин) при температурі 180-200 градусів С. Це залежить від духовки. Готову страву розкладаємо по тарілочках. Прикрашаємо зеленню, овочами і часточками лимона. Приємного апетиту.