Скумбрія, запечена в духовці швидко і смачно — прості рецепти приготування

Дуже смачна фарширована скумбрія з овочами і сиром

У цьому рецепті додаємо овочі. Тим більше, що риба поєднується зі всіма компонентами. Виходить шалено смачне і красиве блюдо, яке всім сподобається не тільки смаком, але і виглядом.

Інгредієнти:

  • скумбрія (свіжоморожена)
  • 1 головка цибулі
  • кабачок
  • 1 морква
  • 1 шт. перець болгарський
  • часник – 3 зубчики.
  • 1-2 шт. помідор
  • зелень за смаком
  • 100 г сир (твердий)
  • сіль,
  • перець
  • 1 шт. лимон
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

Рибку промиваємо, видаляємо зябра. Далі ножем зробимо розріз на спинці, акуратно дістаємо хребет, кістки, нутрощі і чорну плівку. Ще раз промиємо під проточною водою. Обсушуємо паперовими рушниками.

Підсолимо і поперчити всередині черевця. Далі зробимо овочеву начинку. Овочі промиваємо, очищаємо. Нарізаємо дрібними кубиками.

Потім включимо газ. Поставимо на вогонь сковороду. Наливаємо в неї масло для смаження і розігріваємо. В першу чергу обсмажимо часник (менше 1 хвилини), потім до прозорості цибулю.

Далі викладаємо інші овочі і тушкуємо до напівготовності, приправляємо сіллю і перцем за смаком.

Деко застеляємо фольгою (пекарської папером), змащуємо її поверхню олією. Викладаємо на неї підготовлену тушку і фаршируємо овочами. Закладаємо їх у спинку не до самого верху.

Сир натираємо на середній тертці. Посипаємо його зверху овочів.

Відправляємо частування в розігріту духовку. Запікаємо до готовності (30-50 хвилин) при температурі 180-200 градусів С. Це залежить від духовки. Готову страву розкладаємо по тарілочках. Прикрашаємо зеленню, овочами і часточками лимона. Приємного апетиту.