Печериці мариновані за 5 хвилин
Для приготування такої закуски, краще брати невеликі екземпляри однакового розміру. Так вони краще і рівномірно промаринуются. Готуються дуже просто, швидко. Виходять дуже смачно. Вони прекрасно доповнюють будь-яку страву. Оцет додати страві приємну кислинку.
Інгредієнти:
- 1 кг печериць
- 5 зуб. часнику
- сіль
- 1 ст. л. цукру
- 1,5 ч. л. солі
- чорний перець горошком
- лавровий лист
- 50 мл. оцту 9%
- 100 мл рослинного масла
- 200 мл. води
Способи приготування:
Продукт моєму під проточною водою. Очищений часник поріжемо невеликими шматочками.
Поставимо варити заливку. Для цього наллємо воду в чисту каструлю і доводимо його до кипіння. Після цього кидаємо в ємність сіль, цукор, лаврушку, перець. Проваримо 2-4 хвилини.
Потім додаємо в розсіл часник, рослинне масло, гриби і оцет. До речі, якщо ви любитель більш кислого варіанти, додайте побільше консерванту. Масу перемішуємо і доводимо до кипіння. Після закипання варимо близько 10 хвилин. Не переживайте, що рідини мало. Гриби дадуть сік і буде досить.
Через зазначений час вимикаємо газ. Знімаємо каструлю з вмістом з вогню.
Якщо є можливість можна поставити в прохолодне місце (балкон) або на вулицю (якщо в приватному будинку). Даємо закуски повністю охолонути. Далі переміщаємо їх в скляну тару разом з розсолом. Закриваємо кришкою.
Прибираємо в холодильник не менше ніж на 6-7 годин настоюватися. От і все. Частування готово. Готуватися легко і просто. Прикрасять своїм виглядом будь-який стіл. При подачі можна присипати подрібненою зеленню на ваш смак. Всього декілька годин і смачна закуска готова.