Мариновані печериці в домашніх умовах швидко і смачно

Печериці мариновані за 5 хвилин

Для приготування такої закуски, краще брати невеликі екземпляри однакового розміру. Так вони краще і рівномірно промаринуются. Готуються дуже просто, швидко. Виходять дуже смачно. Вони прекрасно доповнюють будь-яку страву. Оцет додати страві приємну кислинку.

Інгредієнти:

  • 1 кг печериць
  • 5 зуб. часнику
  • сіль
  • 1 ст. л. цукру
  • 1,5 ч. л. солі
  • чорний перець горошком
  • лавровий лист
  • 50 мл. оцту 9%
  • 100 мл рослинного масла
  • 200 мл. води

Способи приготування:

Продукт моєму під проточною водою. Очищений часник поріжемо невеликими шматочками.

Поставимо варити заливку. Для цього наллємо воду в чисту каструлю і доводимо його до кипіння. Після цього кидаємо в ємність сіль, цукор, лаврушку, перець. Проваримо 2-4 хвилини.

Потім додаємо в розсіл часник, рослинне масло, гриби і оцет. До речі, якщо ви любитель більш кислого варіанти, додайте побільше консерванту. Масу перемішуємо і доводимо до кипіння. Після закипання варимо близько 10 хвилин. Не переживайте, що рідини мало. Гриби дадуть сік і буде досить.

Через зазначений час вимикаємо газ. Знімаємо каструлю з вмістом з вогню.

Якщо є можливість можна поставити в прохолодне місце (балкон) або на вулицю (якщо в приватному будинку). Даємо закуски повністю охолонути. Далі переміщаємо їх в скляну тару разом з розсолом. Закриваємо кришкою.

Прибираємо в холодильник не менше ніж на 6-7 годин настоюватися. От і все. Частування готово. Готуватися легко і просто. Прикрасять своїм виглядом будь-який стіл. При подачі можна присипати подрібненою зеленню на ваш смак. Всього декілька годин і смачна закуска готова.