Мариновані печериці в домашніх умовах швидко і смачно

Дуже смачний рецепт швидкого приготування маринованих печериць з болгарським перцем

Якщо ви будете просто маринувати для закуски гриби. Краще брати примірники маленького або середнього розміру. Великі — для салату, їх дуже зручно нарізати пластинами. Завдяки прянощів, страва виходить дуже ароматним і смачним.

Інгредієнти:

  • 500-800 г. печериць
  • 5-7 ст. л. оцту (9%)
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 3 ст. л. солі (без гірки)
  • 1/2 ч. солодкого перцю
  • 1 головка цибулі
  • перець чорний горошок
  • перець чорний запашний
  • 2 шт. лаврового листа
  • насіння кропу
  • 2 ч. л. цукру
  • 2-3 зубчики часнику
  • гвоздика
  • олія рослинна
  • 2, 5 л. води

Спосіб приготування:

Наріжемо невеликими шматочками чисті солодкий перець. Основний продукт миємо, чистимо. Це робиться легко і просто під проточною водою, просто пальцями знімаємо верхній шар. Якщо цього не зробити, смак від цього не зміниться. Але будуть сірого кольору. А так вони дуже красиво і апетитно виглядають. Потім подрібнюємо часник.

Далі наливаємо воду в каструлю і поставимо на вогонь. Доводимо її до кипіння.

Після цього відразу ж закидаємо туди очищену головку цибулі (цілу) і всі інші інгредієнти, крім оцту, соку лимона і солі. Проварюємо масу 5 хвилин на середньому вогні (після закипання).

Потім додаємо сіль, оцет і сік лимона. Проваримо на повільному вогні 30 хвилин. Гриби готові до вживання. Але якщо вони вам не знадобляться. Перекладаємо їх у чисту скляну ємність.

Заливаємо розсолом. Заливаємо ще ложку рослинного масла.

Закриваємо кришкою. Залишаємо їх повністю охолонути. Потім прибираємо в холодильник. Коли вони вам знадобляться, відкриваємо, готуємо з ними подаємо салат або як самостійне блюдо. Виходять вони дуже ароматними та смачними.