Дуже смачний рецепт швидкого приготування маринованих печериць з болгарським перцем
Якщо ви будете просто маринувати для закуски гриби. Краще брати примірники маленького або середнього розміру. Великі — для салату, їх дуже зручно нарізати пластинами. Завдяки прянощів, страва виходить дуже ароматним і смачним.
Інгредієнти:
- 500-800 г. печериць
- 5-7 ст. л. оцту (9%)
- 2 ст. л. лимонного соку
- 3 ст. л. солі (без гірки)
- 1/2 ч. солодкого перцю
- 1 головка цибулі
- перець чорний горошок
- перець чорний запашний
- 2 шт. лаврового листа
- насіння кропу
- 2 ч. л. цукру
- 2-3 зубчики часнику
- гвоздика
- олія рослинна
- 2, 5 л. води
Спосіб приготування:
Наріжемо невеликими шматочками чисті солодкий перець. Основний продукт миємо, чистимо. Це робиться легко і просто під проточною водою, просто пальцями знімаємо верхній шар. Якщо цього не зробити, смак від цього не зміниться. Але будуть сірого кольору. А так вони дуже красиво і апетитно виглядають. Потім подрібнюємо часник.
Далі наливаємо воду в каструлю і поставимо на вогонь. Доводимо її до кипіння.
Після цього відразу ж закидаємо туди очищену головку цибулі (цілу) і всі інші інгредієнти, крім оцту, соку лимона і солі. Проварюємо масу 5 хвилин на середньому вогні (після закипання).
Потім додаємо сіль, оцет і сік лимона. Проваримо на повільному вогні 30 хвилин. Гриби готові до вживання. Але якщо вони вам не знадобляться. Перекладаємо їх у чисту скляну ємність.
Заливаємо розсолом. Заливаємо ще ложку рослинного масла.
Закриваємо кришкою. Залишаємо їх повністю охолонути. Потім прибираємо в холодильник. Коли вони вам знадобляться, відкриваємо, готуємо з ними подаємо салат або як самостійне блюдо. Виходять вони дуже ароматними та смачними.