Гриби печериці мариновані по корейськи з кунжутом
Дуже багато існує способів маринування цих грибів. У цьому рецепті будемо їх готувати по корейськи. Обіцяю, що буде смачно і швидко.
Інгредієнти:
- 500 г печериці
- лавровий лист
- 2-3 зубчики часнику
- 2 ст. л. рослинної олії
- сіль за смаком
- 2 ч. л. кунжуту
- 2-3 ст. л. яблучного оцту
- 1/2 ч. л. меленого коріандру
- 1,5 ст. л. соєвого соусу
- зелень (петрушка або кріп) — пучок
- 7 шт. чорний перець горошком
- 200 мл. води
Спосіб приготування:
Нарізаємо дрібно зелень і часник. Далі ретельно промиваємо гриби. У каструлю наливаємо чисту воду і доводимо до кипіння. Відразу ж закидаємо туди лавровий лист, сіль і основний продукт.
Варимо 15-20 хвилин на середньому вогні. Потім їх дістаємо з допомогою шумівки або відкинемо через сито. І залишаємо в тарілки остигати.
Ми приготуємо заливку. У невелику миску вливаємо соєвий соус. До нього приєднуємо всі компоненти за рецептом і подрібнену зелень. Кунжут не чіпаємо. Все перемішуємо.
Кунжут будемо обсмажувати на сухій розігрітій сковороді до золотистого кольору.
Після цього закидаємо його в соус. Остиглі гриби з’єднуємо з заливкою. Суміш добре перемішуємо.
Закриваємо миску з вмістом харчовою плівкою. Ставимо в холодне місце на 10 -14 годин настоюватися. Гриби просочаться ароматною сумішшю і будуть дуже смачні. Після цього можна пригощати своїх близьких і друзів.