Мариновані печериці в домашніх умовах швидко і смачно

Гриби печериці мариновані по корейськи з кунжутом

Дуже багато існує способів маринування цих грибів. У цьому рецепті будемо їх готувати по корейськи. Обіцяю, що буде смачно і швидко.

Інгредієнти:

  • 500 г печериці
  • лавровий лист
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль за смаком
  • 2 ч. л. кунжуту
  • 2-3 ст. л. яблучного оцту
  • 1/2 ч. л. меленого коріандру
  • 1,5 ст. л. соєвого соусу
  • зелень (петрушка або кріп) — пучок
  • 7 шт. чорний перець горошком
  • 200 мл. води

Спосіб приготування:

Нарізаємо дрібно зелень і часник. Далі ретельно промиваємо гриби. У каструлю наливаємо чисту воду і доводимо до кипіння. Відразу ж закидаємо туди лавровий лист, сіль і основний продукт.

Варимо 15-20 хвилин на середньому вогні. Потім їх дістаємо з допомогою шумівки або відкинемо через сито. І залишаємо в тарілки остигати.

Ми приготуємо заливку. У невелику миску вливаємо соєвий соус. До нього приєднуємо всі компоненти за рецептом і подрібнену зелень. Кунжут не чіпаємо. Все перемішуємо.

Кунжут будемо обсмажувати на сухій розігрітій сковороді до золотистого кольору.

Після цього закидаємо його в соус. Остиглі гриби з’єднуємо з заливкою. Суміш добре перемішуємо.

Закриваємо миску з вмістом харчовою плівкою. Ставимо в холодне місце на 10 -14 годин настоюватися. Гриби просочаться ароматною сумішшю і будуть дуже смачні. Після цього можна пригощати своїх близьких і друзів.