Рецепт маринованих печериць швидкого приготування з цибулею
Така закуска дуже популярна і практично безпрограшна страву святкового столу. Якщо ви купуєте гриби, краще брати молоденькі, щоб капелюшок була не розкрита.
Інгредієнти:
- 500 р. печериць
- 300 мл вода
- 2 шт. лавровий лист
- запашний перець горошком
- 2 шт. гвоздики
- 1 ст. л. солі
заправка:
- 1-2 зубчики часнику
- чорний мелений перець
- 5 ст. л. соняшникової олії
- 1 десертна ложка яблучного оцту (за смаком)
Спосіб приготування:
Ретельно промиваємо продукт.
Потім заливаємо чистою холодною водою. Ставимо варити в підсоленій воді до готовності (приблизно 10-12 хвилин після закипання). В кінці варіння додаємо приправу.
Через кілька секунд знімаємо з плити. Окремо охолоджуємо заливку і гриби.
Потім захололі примірники перекладаємо в склотару. Далі будемо нарізати ріпчасту цибулю (синій) на ваш смак тонкими кільцями.
Чим тонше буде нашинкован овоч, тим швидше він віддасть свою гіркоту і замаринується.
Складаємо його зверху грибів.
У остиглий відвар додаємо порізаний чорний перець, оцет. Суміш перемішуємо. Заливаємо смачний розсіл у банку. Ось таким чином у нас маринуються гриби і цибулю.
Закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник не менше ніж на 12 годин. Ще смачніше будуть якщо постоять 2-3 доби. Перед подачею на стіл, додамо в закуску ароматну заливку. Як приготувати? Все дуже просто. В окрему чашу наливаємо рослинне масло (маслинове). Кинемо меленого перчика.
Туди ж кладемо часник пропущений через прес, але не багато. Він повинен злегка відчуватися. Суміш перемішуємо. Заправляємо нею закуску.
Додаємо подрібнену зелень. Поєднання ароматних прянощів надасть страві незвичайний аромат і смак. Пригощайте та дивуйте своїх рідних та близьких таким простим, але дуже смачним блюдом.