Мариновані печериці в домашніх умовах швидко і смачно

Рецепт маринованих печериць швидкого приготування з цибулею

Така закуска дуже популярна і практично безпрограшна страву святкового столу. Якщо ви купуєте гриби, краще брати молоденькі, щоб капелюшок була не розкрита.

Інгредієнти:

  • 500 р. печериць
  • 300 мл вода
  • 2 шт. лавровий лист
  • запашний перець горошком
  • 2 шт. гвоздики
  • 1 ст. л. солі

заправка:

  • 1-2 зубчики часнику
  • чорний мелений перець
  • 5 ст. л. соняшникової олії
  • 1 десертна ложка яблучного оцту (за смаком)

Спосіб приготування:

Ретельно промиваємо продукт.

Потім заливаємо чистою холодною водою. Ставимо варити в підсоленій воді до готовності (приблизно 10-12 хвилин після закипання). В кінці варіння додаємо приправу.

Через кілька секунд знімаємо з плити. Окремо охолоджуємо заливку і гриби.

Потім захололі примірники перекладаємо в склотару. Далі будемо нарізати ріпчасту цибулю (синій) на ваш смак тонкими кільцями.

Чим тонше буде нашинкован овоч, тим швидше він віддасть свою гіркоту і замаринується.

Складаємо його зверху грибів.

У остиглий відвар додаємо порізаний чорний перець, оцет. Суміш перемішуємо. Заливаємо смачний розсіл у банку. Ось таким чином у нас маринуються гриби і цибулю.

Закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник не менше ніж на 12 годин. Ще смачніше будуть якщо постоять 2-3 доби. Перед подачею на стіл, додамо в закуску ароматну заливку. Як приготувати? Все дуже просто. В окрему чашу наливаємо рослинне масло (маслинове). Кинемо меленого перчика.

Туди ж кладемо часник пропущений через прес, але не багато. Він повинен злегка відчуватися. Суміш перемішуємо. Заправляємо нею закуску.

Додаємо подрібнену зелень. Поєднання ароматних прянощів надасть страві незвичайний аромат і смак. Пригощайте та дивуйте своїх рідних та близьких таким простим, але дуже смачним блюдом.