Мариновані печериці в домашніх умовах швидко і смачно

Мариновані печериці без оцту в домашніх умовах швидко і смачно

Дуже хороший рецепт приготування з лимоном. У поєднанні з ним та іншими прянощами гриби виходять смачними, ароматними. Відразу зі сковороди і стіл.

Інгредієнти:

  • 500 р. печериць
  • 70 мл масла рослинне (оливкове)
  • 3 зубчики часнику
  • 4-6 гілочок чебрецю (петрушки за смаком)
  • 1 шт. лимона
  • лавровий лист
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

Продукт промиваємо, обсушуємо. Великі — поріжемо на половинки або четвертинки. Очищений часник ріжемо на маленькі шматочки. Натремо на тертці цедру чистого лимона. Видавимо з його м’якоті сік в окрему миску.

Наріжемо маленькими шматочками часник. Сушену пряність отсоединим від гілочок (свіжу траву дрібно порізати). Далі включаємо плиту і ставимо сковороду з рослинним маслом. Висипаємо в неї гриби.

Обсмажуємо при постійному помішуванні до готовності. Виділений ними сік почне випаровуватися, а самі підрум’яниться. На це піде не більше 10-12 хвилин на середньому вогні.

Потім їх перекладаємо в чашу. Додаємо до них приготовані прянощі.

При не обхідності підсолюємо і перчимо. Залишаємо остуджуватися і настоюватися не менше ніж на 2 години під плівкою або кришкою. Потім можна подавати на стіл, додавши до них подрібнену зелень за бажанням. Якщо вони потрібні будуть на наступний день. Просто перекладаємо в скляну ємність і закриваємо кришкою. Але довго їх зберігати в холодильнику не можна. Приємного апетиту.

На цьому все. Сподіваюся стаття буде корисною. У ній розглянуто покрокові рецепти з фото і кожен, дотримуючись рекомендацій впорається.

А як ви маринуете гриби печериці? Діліться секретами.

До нових зустрічей!