Мариновані печериці без оцту в домашніх умовах швидко і смачно
Дуже хороший рецепт приготування з лимоном. У поєднанні з ним та іншими прянощами гриби виходять смачними, ароматними. Відразу зі сковороди і стіл.
Інгредієнти:
- 500 р. печериць
- 70 мл масла рослинне (оливкове)
- 3 зубчики часнику
- 4-6 гілочок чебрецю (петрушки за смаком)
- 1 шт. лимона
- лавровий лист
- сіль за смаком
- мелений чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
Продукт промиваємо, обсушуємо. Великі — поріжемо на половинки або четвертинки. Очищений часник ріжемо на маленькі шматочки. Натремо на тертці цедру чистого лимона. Видавимо з його м’якоті сік в окрему миску.
Наріжемо маленькими шматочками часник. Сушену пряність отсоединим від гілочок (свіжу траву дрібно порізати). Далі включаємо плиту і ставимо сковороду з рослинним маслом. Висипаємо в неї гриби.
Обсмажуємо при постійному помішуванні до готовності. Виділений ними сік почне випаровуватися, а самі підрум’яниться. На це піде не більше 10-12 хвилин на середньому вогні.
Потім їх перекладаємо в чашу. Додаємо до них приготовані прянощі.
При не обхідності підсолюємо і перчимо. Залишаємо остуджуватися і настоюватися не менше ніж на 2 години під плівкою або кришкою. Потім можна подавати на стіл, додавши до них подрібнену зелень за бажанням. Якщо вони потрібні будуть на наступний день. Просто перекладаємо в скляну ємність і закриваємо кришкою. Але довго їх зберігати в холодильнику не можна. Приємного апетиту.
На цьому все. Сподіваюся стаття буде корисною. У ній розглянуто покрокові рецепти з фото і кожен, дотримуючись рекомендацій впорається.
А як ви маринуете гриби печериці? Діліться секретами.
До нових зустрічей!